Η Δύση εμποδίζει τη Ρωσία να προμηθεύει δωρεάν λιπάσματα στις φτωχότερες χώρες — Πούτιν

Alexander Kazakov/TASS
Freepen.gr - Ενώ η Ρωσία στέλνει δωρεάν λιπάσματα στις φτωχότερες χώρες του κόσμου, η Δύση θέτει φραγμούς μπλοκάροντας ένα σημαντικό μέρος των προμηθειών και κρατώντας το «ασυνείδητα», έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στο άρθρο του για τη 2η Σύνοδο Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη αργότερα αυτή την εβδομάδα.

"Έχουν τεθεί φραγμοί ακόμη και στις προσπάθειές μας να προμηθεύσουμε δωρεάν ορυκτά λιπάσματα στις φτωχότερες χώρες που έχουν ανάγκη. Από τους 262.000 μετρικούς τόνους εμπορευμάτων που έχουν αποκλειστεί στα ευρωπαϊκά λιμάνια, παραδόθηκαν μόνο δύο αποστολές - η μία από 20.000 μετρικούς τόνους στο Μαλάουι και η άλλη από 34.000 μετρικούς τόνους" αναφέρει ο Πούτιν.

Και αυτό, είπε ο Ρώσος ηγέτης, «είναι μια καθαρά ανθρωπιστική πρωτοβουλία για την οποία μιλάμε, η οποία θα πρέπει να εξαιρεθεί από κάθε είδους κυρώσεις».

Η δεύτερη Σύνοδος Κορυφής Ρωσίας-Αφρικής και Οικονομικό Φόρουμ έχει προγραμματιστεί για τις 27-28 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail