Οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έκαναν μια συγκλονιστική ομολογία για την κατάσταση στο μέτωπο

RIA Novosti / Evgeny Biyatov
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να οδηγηθεί στην αναμενόμενη επιτυχία στην αντεπίθεση λόγω της ισχυρής αμυντικής γραμμής της Ρωσίας, έγραψε ο αρθρογράφος Lorenzo Cremonesi, επικαλούμενος Ουκρανούς διοικητές σε άρθρο για την Corriere Della Sera.

 «Δεν έχουμε μετακινηθεί ούτε μέτρο από τον Ιούνιο και δεν έχουμε λάβει νέα όπλα από το ΝΑΤΟ», παραπονέθηκε ο συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Serhiy Yandulsky.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, η Μόσχα ήταν καλά προετοιμασμένη για την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε μια τόσο έντονη αντίδραση από τους Ρώσους. Έδρασαν πολύ καλά, είχαν περισσότερο από ένα χρόνο να το κάνουν. Τα ναρκοπέδια τους είναι τεράστια" ανέφερε ένας άλλος ανώτερος αξιωματικός των στρατιωτικών πληροφοριών στο Kramatorsk.

Η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου. Σε όλο αυτό το διάστημα δε σημείωσαν επιτυχία σε καμία κατεύθυνση, ενώ τα ουκρανικά στρατεύματα υπέστησαν μεγάλες απώλειες τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail