Το 74% των Γάλλων πιστεύει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη Γαλλία, το 72% θέλει δημοψήφισμα για τη μετανάστευση

pixabay / dimitrisvetsikas1969
Freepen.gr -
Μια νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για την κορυφαία γαλλική εφημερίδα Le Figaro δείχνει ότι σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους πιστεύουν πως υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη χώρα, με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης να έρχονται αφού η χώρα δέχτηκε αριθμό ρεκόρ αλλοδαπών το 2022 υπό τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Η δημοσκόπηση της Odoxa-Backbone Consulting δείχνει ότι σχεδόν σε κάθε επίπεδο, οι Γάλλοι θέλουν αυστηρότερους ελέγχους στη μετανάστευση, περισσότερες απελάσεις, ακόμη και δημοψήφισμα για τη μετανάστευση στη Γαλλία.

Δείχνει επίσης πως οι Γάλλοι αντιτίθενται ολοένα και περισσότερο στη μαζική μετανάστευση, με το 74% να λέει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη Γαλλία. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 11 μονάδων σε σύγκριση με τη διεξαγωγή της δημοσκόπησης πριν από πέντε χρόνια.

Αυτό ισχύει για τους υποστηρικτές της Εθνικής Συσπείρωσης (97 τοις εκατό), των Ρεπουμπλικανών (91 τοις εκατό), της Αναγέννησης (68 τοις εκατό) ακόμη και των Σοσιαλιστών (52 τοις εκατό) και των Πρασίνων (51 τοις εκατό). Μόνο οι υποστηρικτές του αριστερού La France Insoumise του Jean-Luc Mélenchon είναι μειοψηφία (44 τοις εκατό) όταν ρωτήθηκαν αν υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες στη Γαλλία.

Η δημοσκόπηση δείχνει επιπλέον ότι το 79 τοις εκατό των Γάλλων θέλουν να αποφασίζονται τα αιτήματά τους για τους αιτούντες άσυλο πριν τους επιτραπεί να εισέλθουν στο γαλλικό έδαφος. Το εβδομήντα τέσσερα τοις εκατό πιστεύει επίσης ότι οι ποσοστώσεις μετανάστευσης πρέπει να καθορίζονται κάθε χρόνο από το γαλλικό κοινοβούλιο και το 72 τοις εκατό πιστεύει πως η μεταναστευτική πολιτική πρέπει να αποφασίζεται με δημοψήφισμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail