Ποιους τύπους ρωσικών πυρομαχικών διασποράς μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία σε αντίδραση

Φωτογραφία: pagina12.com.ar
Freepen.gr - Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να χρησιμοποιούν πυρομαχικά διασποράς που παρέλαβαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο στρατηγός του ρωσικού στρατού Βλαντιμίρ Ποπόφ αξιολόγησε την ικανότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων να ανταποκριθούν, αναφέρει το english.pravda.ru.

Ο ρωσικός στρατός διαθέτει βόμβες διασποράς (γνωστές για τα ρωσικά αρχικά ως βόμβες RBK) και μονάδες βομβών εμπορευματοκιβωτίων, σημείωσε ο στρατηγός. Τα ρωσικά στρατεύματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοια βλήματα πυραύλων και κανονιού. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν πυρομαχικά θραυσμάτων για όπλα που τοποθετούνται σε αεροσκάφη.

Οι συμβατικές βόμβες FAB-250, FAB-500 και άλλες αερομεταφερόμενες βόμβες θα μπορούσαν επίσης να αναβαθμιστούν για να γίνουν βλήματα διασποράς. Μπορούν να εξοπλιστούν με πτερύγια και μονάδες πλοήγησης για να γίνουν έξυπνες βόμβες.

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν πυρομαχικά διασποράς ως απάντηση, καθώς διαθέτουν άλλα μέσα καταστροφής. Ωστόσο, η κατάσταση σύντομα θα αλλάξει.

«Μας δόθηκε πάντα το καθήκον, ειδικά στο αρχικό στάδιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, να στοχεύσουμε αρχικά τον εξοπλισμό, όχι το προσωπικό, για να καταστρέψουμε τα όπλα του εχθρού. Και μετά να αναγκάσουμε την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας να καταθέσει τα όπλα», είπε ο Ποπόφ σε συνέντευξή του στο MK.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail