Μία βιογραφία του Ευάγγελου Μαρινάκη

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1967. Η μητέρα του, Ειρήνη Μαρινάκη, γεννήθηκε στον Πόντο και κατάγεται από την οικογένεια Υψηλάντη. Ο πατέρας του, Μιλτιάδης Μαρινάκης, υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς και εκλεγμένο μέλος της ελληνικής Βουλής.

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης σπούδασε στο Λονδίνο, φοιτώντας στο Αμερικανικό Διεθνές Πανεπιστήμιο και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα και πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις και στη Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων αντίστοιχα. Μετά την αποφοίτησή του, ο Ευάγγελος Μαρινάκης ακολούθησε τον πατέρα του, τόσο στη διεθνή ναυτιλία, όσο και στην πολιτική.

Ξεκίνησε την καριέρα του με μια εταιρεία που του κληροδότησε ο πατέρας του, διαχειριζόμενος έναν στόλο επτά πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρών φορτίων, οπότε ο Ευάγγελος έχτισε και ανέπτυξε τον Όμιλο Capital Maritime, κερδίζοντας τη φήμη του ως μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στην παγκόσμια ναυτιλία σήμερα.

Ως ιδρυτής και Πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp, ο Ευάγγελος Μαρινάκης έχτισε και εξακολουθεί να ηγείται σε έναν από τους κορυφαίους παγκόσμιους ναυτιλιακούς οργανισμούς. Ο Όμιλος Capital Maritime, ο οποίος διαχειρίζεται έναν μεικτό στόλο πάνω από 70 πλοία, παραμένει υπό τον έλεγχο του Ευάγγελου Μαρινάκη και της οικογένειάς του.

Εκτός από την καριέρα του στη ναυτιλία, ο Ευάγγελος Μαρινάκης έχει ενδιαφέρον και σε διάφορες άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης και του αθλητισμού. Είναι ιδιοκτήτης της Abisso Holdings Limited, της One Channel και της Alter Ego Media SA, ενώ είναι και βασικός μέτοχος της Capital Product Partners LP.

Τα εξαιρετικά επιτεύγματα του Ευάγγελου Μαρινάκη στη ναυτιλία έχουν αναγνωριστεί αποδίδοντάς του πολυάριθμα βραβεία κύρους όλα αυτά τα χρόνια. Το 2017, η Λίστα Lloyd's τίμησε τη «δυναμικότητα στις συμφωνίες» του ναυτιλιακού μεγιστάνα, καθώς και τη σημαντική του συνεισφορά στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, τον αθλητισμό και τη φιλανθρωπία, ανακηρύσσοντας τον κ. Μαρινάκη ως «Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς για την Ελλάδα» σε ειδική τελετή απονομής βραβείων στην Αθήνα.

Το 2018, ο Ευάγγελος Μαρινάκης τιμήθηκε για άλλη μια φορά, ως αναγνώριση του έργου του στην τοπική αυτοδιοίκηση, όταν του απονεμήθηκε ειδικό βραβείο από τον Δήμο Πειραιά.

Με μια αναφερόμενη περιουσία καθαρής αξίας περίπου 650 εκατομμυρίων δολαρίων, ο Ευάγγελος Μαρινάκης έχει μια κραταιά ιστορία φιλανθρωπικής προσφοράς. Τον Φεβρουάριο του 2014, δώρισε 500.000 ευρώ για να χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση σχολείων στην Κεφαλονιά μετά τους καταστροφικούς σεισμούς.

Τον Μάιο του 2014, ο κ. Μαρινάκης εξελέγη μέλος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά. Σε αυτόν τον ρόλο, έχει δεσμεύσει δικά του κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη πάρκων, πλατειών, αθλητικών εγκαταστάσεων και παιδικών χαρών σε όλο τον Πειραιά, βοηθώντας να μετριαστεί το πλήγμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης για τους κατοίκους της περιοχής και να γίνει η πόλη ένας καλύτερος τόπος διαβίωσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail