Πιο ακριβή η Τουρκία για τους Ρώσους τουρίστες - Φθηνό παραθεριστικό χωριό για τους Ευρωπαίους

pixabay / dmitskol1
Freepen.gr - Η Τουρκία θα γίνει πιο ακριβή για τους Ρώσους τουρίστες λόγω της αύξησης των τιμών και της ισοτιμίας του ξένου νομίσματος έναντι του εθνικού νομίσματος - τη λίρα, δήλωσε στο RIA Novosti ο οικονομολόγος Ρετζέπ Ερτσίν.

Η λίρα υποτιμάται έναντι του δολαρίου από τα τέλη Μαΐου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το δολάριο έναντι του τουρκικού νομίσματος αυξήθηκε κατά 16,7%. Την Πέμπτη, η ισοτιμία για πρώτη φορά ανέβηκε πάνω από τις 23,5 λίρες ανά δολάριο.

«Ανεξάρτητα από την άνοδο των τιμών συναλλάγματος και τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η οικονομική διοίκηση υπό την ηγεσία του Μεχμέτ Σιμσέκ (του νέου επικεφαλής του τουρκικού Υπουργείου Οικονομικών), δεν αναμένουμε ότι αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τις Τουρκο- Ρωσικές σχέσεις Η μοίρα των τουρκορωσικών σχέσεων είναι πολύ βαθιά και πολύτιμη για να θυσιαστεί για μια βραχυπρόθεσμη πολιτική. Δεδομένης της αύξησης των τιμών που προκλήθηκε από τον πληθωρισμό στην Τουρκία και της πρόσθετης αύξησης των τιμών που θα παρατηρηθεί λόγω της αύξησης των τιμών συναλλάγματος, η Τουρκία θα γίνει λίγο πιο ακριβή για τους Ρώσους τουρίστες», ανέφερε η πηγή. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ειδικό, για τους τουρίστες με ξένα νομίσματα όπως το ευρώ, το δολάριο ή η στερλίνα και ειδικά για τους Ευρωπαίους τουρίστες, η Τουρκία γίνεται «φτηνό χωριό διακοπών».

«Δυστυχώς, μετατρεπόμαστε σε ένα πολύ φθηνό παραθεριστικό χωριό τόσο σε ποιότητα όσο και σε τιμή», είπε ο οικονομολόγος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail