Η Ρωσία ετοιμάζεται να δοκιμάσει το νέο πυρηνικό καταδρομικό «Admiral Nakhimov» οπλισμένο με 478 πυραύλους

Freepen.gr - Οι δοκιμές του πυρηνικού καταδρομικού «Admiral Nakhimov» έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη του 2023. Μετά το πλοίο θα συνεχίσει να εκτελεί καθήκοντα ως μέρος του Βόρειου Στόλου. «Σήμερα θα εισαγάγουμε μέτρα που θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του καταδρομικού μέχρι το τέλος του 2024», είπε ο Σόιγκου.

Στο επίκεντρο της κλιμάκωσης των στρατιωτικών εντάσεων, ιδιαίτερα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, η Ρωσία πρόκειται να σηματοδοτήσει μια σημαντική στρατηγική καμπή. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε την Τρίτη ότι το πυρηνοκίνητο καταδρομικό Admiral Nakhimov θα υποβληθεί σε θαλάσσιες δοκιμές μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Tass», αυτή η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης επικοινωνίας. Ο Σόιγκου εξήγησε πως το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με πιο σύγχρονο εξοπλισμό και συστήματα πυραύλων, τα οποία μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την στρατιωτική ικανότητα της Ρωσίας.

Το πολεμικό καταδρομικό Admiral Nakhimov είναι το μόνο ρωσικό πυρηνικό καταδρομικό που έχει ανακατασκευαστεί αφού η Ρωσία ανακοίνωσε αρχικά το 2009 πως θα ανακατασκευάσει τα τρία εναπομείναντα σοβιετικά πυρηνικά καταδρομικά. Αυτή η νέα ανάπτυξη πόρων υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει η Ρωσία στον εκσυγχρονισμό του ναυτικού της και στη διατήρηση της θέσης της ως μεγάλης παγκόσμιας δύναμης.

Παρά τις διεθνείς διαμαρτυρίες και τις ανησυχίες για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει την πυρηνική της άμυνα. Οι δοκιμές του ναύαρχου Nakhimov, εάν πάνε όπως είχε προγραμματιστεί, θα αντιπροσώπευαν ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την στρατηγική.

οπλισμός

Μία από τις κύριες αλλαγές μετά την επισκευή του καταδρομικού Admiral Nakhimov θα είναι ο οπλισμός. Επί του παρόντος, ο οπλισμός του περιλαμβάνει αντιπλοϊκούς πυραύλους P-700 Granit. Το το καταδρομικό θα είναι εξοπλισμένο με τουλάχιστον δέκα ακόμη κάθετους εκτοξευτές 3S14, πιθανώς την έκδοση M. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το P-700 Granit, το Admiral Nakhimov θα εξοπλιστεί με επιπλέον 80 βλήματα διαφόρων τροποποιήσεων και μοντέλων.

Εκτός από την αύξηση του αριθμού των πυραύλων και των εκτοξευτών, θεωρείται πως θα λάβει υπερηχητικούς (υπερηχητικούς) πυραύλους Zircon [Tsirkon]. Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αλλά με βάση ένα δελτίο τύπου από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο λέει ότι πολλά πλοία του ρωσικού ναυτικού θα λάβουν αυτούς τους πυραύλους, είναι πολύ λογικό να υποθέσουμε ότι ο Ναύαρχος Nakhimov είναι επίσης σε αυτόν τον κατάλογο.

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail