Η Σαουδική Αραβία θέλει που θα έπρεπε να θέλει κι η Ελλάδα, κινεζικά αντιτορπιλικά Type-052D

Freepen.gr - Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι η Σαουδική Αραβία είναι πρόθυμη να αγοράσει δώδεκα κινέζικα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων Type-052D.

Στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας του Άμπου Ντάμπι τον περασμένο μήνα, η Κίνα παρουσίασε μια εξαγωγική εμπορική έκδοση του αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων πυραύλων Type-052DL, που είναι μια εξαγωγική έκδοση του κύριου αντιτορπιλικού 052D του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, αναφέρει το defense-arabic.com.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης στη Μέση Ανατολή, φαίνεται πως μέσω αυτής της αμυντικής έκθεσης, η Σαουδική Αραβία θα ενισχύσει την πρόθεσή της να αγοράσει το κινεζικό αντιτορπιλικό Type-052D.

Το αντιτορπιλικό Type-052 D θεωρείται εξέλιξη του αντιτορπιλικού Type-052 C και διακρίνεται για τον stealth σχεδιασμό του, τη χαμηλότερη διατομή ραντάρ από τις προηγούμενες κατηγορίες, ενώ διαθέτει 64 κυψέλες κάθετης εκτόξευσης πυραύλων.

Η σημερινή κύρια δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού της Σαουδικής Αραβίας περιλαμβάνει 8 φρεγάτες και δεν διαθέτει μεγάλο αντιτορπιλικό. Εάν όντως αγοραστούν 12 μεγάλα ποντοπόρα πολεμικά πλοία, όπως το Type-052D, θα αναβαθμιστεί άμεσα το Πολεμικό Ναυτικό της Σαουδικής Αραβίας αποκτώντας έναν στόλο με δυνατότητες, που θα υπερβαίνουν κατά πολύ τις ανάγκες της Σαουδικής Αραβίας.

Αλλά αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες έμαθαν για αυτό το ενδεχόμενο, το Πεντάγωνο απάντησε αμέσως. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Όστιν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν μεγάλη προσοχή σε αυτό το θέμα και θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και των συμφερόντων των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλέπουν με ικανοποίηση τέτοιες συμφωνίες μεταξύ Κίνας και Σαουδικής Αραβίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώς δεν θέλουν να δουν νέα πρόοδο στις κινεζικές πωλήσεις όπλων. Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα που απασχολεί περισσότερο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην πραγματικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να χάσουν τον έλεγχο της Σαουδικής Αραβίας, της οποίας η ασφάλεια εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail