Η Ουκρανία ενδέχεται να λάβει σουηδικο-γερμανικούς πυραύλους κρουζ TAURUS με βεληνεκές έως και 500 km

Freepen.gr - Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία άρχισε πρόσφατα να χρησιμοποιεί γαλλο-βρετανικούς πυραύλους κρουζ «Storm Shadow». Είναι πιθανό η Ουκρανία να λάβει και άλλα παρόμοια όπλα.

Ο βουλευτής της Bundestag Roderich Kieswetter πρότεινε τη μεταφορά των πυραύλων κρουζ TAURUS στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Αυτό είπε σε συνέντευξή του στο Redaktionsnetzwerk Deutschland (RDN). Ο Keesewetter είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών της Bundestag και εκπρόσωπος της αντιπολιτευόμενης Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU). 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πύραυλοι TAURUS θα μπορούσαν να είναι μια «χρήσιμη συνεισφορά της Γερμανίας». Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες πληροφορίες για την παράδοση αυτών των πυραύλων, γράφει το defense-arabic.com.

Το TAURUS είναι ένας σουηδικο-γερμανικός πύραυλος αέρος-εδάφους. Είναι σχεδιασμένο για χτυπήματα υψηλής ακρίβειας και για πλήγμα στόχων υψηλής άμυνας σε βεληνεκές έως 500 km. Ο πύραυλος κατασκευάστηκε από την Taurus Systems GmbH (μια κοινοπραξία μεταξύ της MBDA Deutschland και της Saab Bofors Dynamics AB). Το κατά προσέγγιση κόστος ενός πυραύλου είναι 1 εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail