Politico: Οι ΗΠΑ εξετάζουν σενάριο για πάγωμα της ουκρανικής σύγκρουσης για δεκαετίες

Photo: Fotodom.ru
Freepen.gr - Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει ένα σενάριο για να παγώσει η ουκρανική σύγκρουση για χρόνια ή και δεκαετίες, έγραψε το Politico.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούν επιλογές για ένα μακροπρόθεσμο πάγωμα των συγκρούσεων. Ένα τέτοιο σενάριο θα περιλαμβάνει αποφάσεις για τη θέσπιση πιθανών συνόρων που η Ουκρανία και η Ρωσική Ομοσπονδία θα συμφωνούσαν να μην περάσουν. Αυτό θα μπορούσε να είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο σε μακροπρόθεσμη προοπτική, δεδομένου ότι και οι δύο πλευρές της σύγκρουσης δεν έχουν την τάση να παραδεχτούν την ήττα.

Η παγωμένη σύγκρουση στην οποία ούτε η Μόσχα ούτε το Κίεβο συμφωνούν να ανακοινώσουν επίσημα το τέλος των εχθροπραξιών θα μπορούσε επίσης να είναι ένα πολιτικά αποδεκτό μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα για τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που υποστηρίζουν την ουκρανική πλευρά.

«Σχεδιάζουμε για μακροπρόθεσμο ορίζοντα, είτε φαίνεται παγωμένο είτε αποψυγμένο», είπε ένας Αμερικανός αξιωματούχος που γνωρίζει τις συζητήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν για την Ουκρανία. Ο αξιωματούχος είπε ότι αυτός ο σχεδιασμός είναι ένα αυξανόμενο επίκεντρο της διοίκησης, ενώ τους περασμένους μήνες «είναι όλα σχετικά με το κατεπείγον και το βραχυπρόθεσμο», είπε  το Politico.

Η G7 θα συζητήσει το ειρηνευτικό σχέδιο του Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ζήτησε μια σύνοδο κορυφής για τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να προωθήσει το «ειρηνευτικό του σχέδιο» και οι ηγέτες της G7 ενδέχεται να συζητήσουν την πρότασή του σε μια συνάντηση στην Ιαπωνία, ανέφεραν οι Financial Times επικαλούμενοι ανώνυμο Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Οι ηγέτες της G7 θα συζητήσουν την πρόταση του Ζελένσκι για μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία κατά τη διάρκεια μιας τριήμερης συνάντησης στη Χιροσίμα αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η εφημερίδα. Η συνάντηση, στην οποία δεν υποτίθεται ότι θα συμμετάσχει η Ρωσία, θα πραγματοποιηθεί για την προώθηση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ζελένσκι.

* πληροφορίες english.pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail