Patriot στην Ουκρανία: Τα πληρώματα αεράμυνας λένε ότι ο πρώτος στόχος που ονειρεύονται να καταρρίψουν είναι το Su-35

Freepen.gr - Τα πρώτα πληρώματα που εκπαιδεύτηκαν για τη λειτουργία του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας Patriot έχουν ήδη ξεκινήσει τις μάχιμες αποστολές τους. Τα δύο συστήματα [από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία / Ολλανδία] έφτασαν στα μέσα Απριλίου στην Ουκρανία. Οι στρατιώτες ονειρεύονται ότι ο πρώτος στόχος που θα καταρριφθεί θα είναι το ρωσικό μαχητικό Su-35 Flanker-E.

Αυτό είπαν οι στρατιώτες στο βίντεο, το οποίο δημοσίευσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter. Μόλις τέσσερις μήνες μετά την ανακοίνωση της δωρεάς του, το σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς MIM-104 Patriot είναι πλέον επιχειρησιακό στην Ουκρανία. «Τώρα οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας έχουν νέα και ισχυρά εργαλεία για να καθαρίσουν τον ουρανό μας από ρωσικά παλιοσίδερα», ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας στο Twitter.

Το σύστημα Patriot έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από, για παράδειγμα, τα Nasams και Iris-T και μπορεί να αντιμετωπίσει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Έτσι, ο συνδυασμός αυτών των συστημάτων είναι τέλειος, καθώς τα διαφορετικά όπλα αλληλοσυμπληρώνονται και μαζί παρέχουν μια ισχυρή πολυεπίπεδη αεράμυνα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail