Η Ρωσία εισάγει κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους από το Ιράν

Freepen.gr - Για πρώτη φορά στο είδος της, η Ρωσία εισήγαγε απροσδιόριστους αριθμούς κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων Kornet από το Ιράν.

Ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου κάνουν λόγο για οξεία έλλειψη και σοβαρή κρίση στο απόθεμα αντιαρματικών συστημάτων στον ρωσικό στρατό.

Αυτές οι αναφορές δείχνουν πως ο ρωσικός στρατός πρακτικά στερείται αυτού του τύπου κατευθυνόμενου με λέιζερ πυραύλων, ακόμη και μεταξύ των ειδικών μονάδων και των ειδικών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αυτό ώθησε τις ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν απαρχαιωμένα αντιαρματικά συστήματα, όπως το πυραυλικό σύστημα Konkurs, το οποίο έδειξε επαίσχυντη απόδοση στην αποτελεσματικότητά του κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, και από τις 12 εκτοξεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν, μόνο δύο πύραυλοι έπληξαν τον στόχο τους!

Οι ιρανικής κατασκευής πύραυλοι Kornet φέρουν την επίσημη ονομασία «Dehlawiyeh» και έχουν χρησιμοποιηθεί σε αρκετές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και έχουν μια χαρακτηριστική κόκκινη λωρίδα γύρω από το μπροστινό μέρος του θερμοβαρικού δοχείου εκτόξευσης (όχι χαρακτηριστικό ενός Kornet ρωσικής προέλευσης).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail