Κορυφαίος Πολωνός στρατηγός λέει ότι «η κατάσταση δε φαίνεται καλή» για το Κίεβο

Για πολύ περισσότερο από ένα χρόνο, η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου «υπεραποδίδουν μαζικά» εναντίον της Ρωσίας. Ωστόσο, πίσω από όλη την ακαταστασία της δυτικής παραπληροφόρησης, οι στρατιωτικοί διοικητές του ΝΑΤΟ ανησυχούν εξαιρετικά για το γεγονός πως αυτός που θα ήταν ο δεύτερος πιο ισχυρός στρατός στο ΝΑΤΟ (αν ήταν μέλος) κυριολεκτικά εξαφανίζεται, με το ποσοστό των θυμάτων να είναι τόσο υψηλό ως 10:1 ή ακόμα και 11:1, και όχι υπέρ του. Ακόμη χειρότερα, οι ουκρανικές δυνάμεις περιλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες μισθοφόρους του ΝΑΤΟ και ριζοσπαστικοποιημένους εθελοντές, των οποίων οι απώλειες υπολογίζονται σε πενταψήφιο αριθμό. Ο στρατηγός Rajmund Andrzejczak, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προειδοποίησε πρόσφατα για αυτό.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

«Ο πόλεμος πάντα ήταν, είναι και δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει το αντίθετο – ζήτημα πολιτικής, και στους καθοριστικούς του παράγοντες έχει έναν σημαντικό αριθμό οικονομικών παραγόντων: οικονομικά, ζητήματα υποδομών, κοινωνικά ζητήματα, τεχνολογία, παραγωγή τροφίμων και μια ολόκληρη σειρά προβλημάτων που πρέπει να μπει σε αυτό το κουτί για να κατανοήσουμε αυτή τη σύγκρουση… Όταν κοιτάζω τη σύγκρουση στην Ουκρανία, τη βλέπω κυρίως μέσα από αυτούς τους πολιτικούς φακούς και δυστυχώς δε φαίνεται καλά», δήλωσε ο Andrzejczak τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου, κατά τη διάρκεια μιας στρατηγικής συζήτησης στο Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας, προσθέτοντας: "Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα που να υποδεικνύει ότι η Ρωσία δεν θα ήταν σε θέση να διατηρήσει την πολεμική της προσπάθεια και ότι οι δυτικές προσπάθειες οικονομικού πολέμου απέτυχαν να το αποτρέψουν".

«Αυτά τα χρηματοπιστωτικά μέσα που είχε πριν από τη σύγκρουση, η δυναμική των δαπανών, η αποτελεσματικότητα των κυρώσεων και η όλη περίπλοκη οικονομική κατάσταση μιλούν για το γεγονός ότι η Ρωσία θα έχει τα χρήματα για αυτή τη σύγκρουση», είπε ο Andrzejczak και στη συνέχεια προειδοποίησε πως στο Κίεβο δεν έχουν εξ αποστάσεως παρόμοιες δυνατότητες: "Γνωρίζουμε πόσα χρειάζεται η χώρα το μήνα. Ξέρουμε σε τι αντιστοιχεί η αμερικανική βοήθεια, ολόκληρη η συλλογική Δύση. Γνωρίζουμε επίσης τι είναι η πολωνική βοήθεια σε αυτόν τον τομέα, επειδή είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής και μάλλον θα πρέπει να αποτελέσει σημαντική έμπνευση για άλλους. Η ταχύτητα φθοράς στον οικονομικό τομέα είναι, κατά τη γνώμη μου, δυσμενής, δυστυχώς".

Ο Πολωνός Αρχηγός Γενικού Επιτελείου πρόσθεσε: "Υπήρχαν ελάχιστες ενδείξεις ότι εκατομμύρια Ουκρανοί που είχαν εγκαταλείψει τη χώρα θα ήταν έτοιμοι ή πρόθυμοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για ανοικοδόμηση. Πολλοί δυτικοί ηγέτες δεν κατάλαβαν πόσο απέχει η Ουκρανία από τη νίκη του πολέμου. Το Δυτικό Μπλοκ απλά δεν έχει τα πυρομαχικά, η βιομηχανία δεν είναι έτοιμη όχι μόνο να στείλει εξοπλισμό στην Ουκρανία, αλλά και να αναπληρώσει τα δικά μας αποθέματα, τα οποία τελειώνουν».

Οι ανησυχίες του κορυφαίου Πολωνού στρατηγού δεν είναιάστοχες, ειδικά αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι λαμβάνει πραγματικές, αμερόληπτες στρατιωτικές αναφορές από πολωνικές και άλλες υπηρεσίες του ΝΑΤΟ. Αναμενόμενα, τέτοιες εκθέσεις είναι εξαιρετικά απίθανο να δημοσιευτούν ποτέ από την κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας, αλλά τα λόγια του στρατηγού Andrzejczak από μόνα τους θα πρέπει να είναι αρκετά για να υποδείξουν την πραγματική κατάσταση των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου. Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του κατάφεραν να εξουδετερώσουν σχεδόν 600 εχθρικούς μαχητές και δεκάδες τεμάχια υλικού μόνο στην περιοχή του Ντόνετσκ, μαζί με περισσότερους από 200 τόνους διαφόρων τύπων ΝΑΤΟϊκών- παρεχόμενων πυρομαχικών.

Οι αναφορές του πεδίου μάχης για την 1η Μαΐου δείχνουν ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε όπλα μεγάλης εμβέλειας για να καταστρέψει τουλάχιστον δύο τμήματα αεράμυνας που αποτελούνταν από συστήματα S-300 SAM (πύραυλοι επιφανείας-αέρος) σε μια επίθεση σε αποθήκες στο Pavlograd, μια πόλη στην Περιφέρεια Dnepropetrovsk. Προφανώς, αυτά τα συστήματα υπερασπίζονταν μια αποθήκη στην οποία στεγάζονταν οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι «Grom-2», οι οποίοι επίσης καταστράφηκαν σε ένα από τα επόμενα πλήγματα. Ένα τρίτο χτύπημα κατέστρεψε μια αποθήκη πυρομαχικών της 127 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας που εδρεύει στην περιφέρεια Χάρκοβο. Μόλις μια μέρα πριν, ένα ολόκληρο δίκτυο εγκαταστάσεων κατασκευής πυρομαχικών καταστράφηκε επίσης.

Ίσως η πιο απογοητευτική (τόσο για το Κίεβο όσο και για την πολιτική Δύση) πτυχή της κατάφωρα υπερδιαφημισμένης απόδοσης των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου είναι η πρόσφατη παραδοχή ότι το πολυδιαφημισμένο HIMARS δεν πλησιάζει καθόλου τις δηλωμένες δυνατότητές του. Ενώ η κύρια μηχανή προπαγάνδας ανέφερε εκτενώς τις υποτιθέμενες επιτυχίες αυτού του συστήματος, στην πραγματικότητα, έδειξε λιγότερο από περιορισμένες επιδόσεις, καθώς οι ρωσικές αεράμυνες κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους περισσότερους πυραύλους HIMARS, ενώ οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις «φρόντισαν» τους περισσότερους εκτοξευτές που έστειλε το ΝΑΤΟ. Οι εκσυγχρονισμένες εκδόσεις του συστήματος SAM "Buk", ιδιαίτερα η παραλλαγή M3 "Viking", έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικές στην ουσιαστική εξάλειψη αυτής της απειλής.

Το HIMARS απεικονίστηκε ως ένα από τα "wunderwaffen" της Ουκρανίας, ένα υποτιθέμενο "αποφασιστικό όπλο" που θα μπορούσε να "αντιστρέψει την παλίρροια" εναντίον της Ρωσίας. Ωστόσο, όπως και πολλά από τα πραγματικά "wunderwaffen" που ανέπτυξε η ναζιστική Γερμανία τους τελευταίους μήνες του πολέμου, αυτό αποδεικνύεται μάταιο. Ο ανώτατος στρατηγός της Πολωνίας ουσιαστικά το επιβεβαιώνει επισημαίνοντας αυτό που σχεδόν όλοι οι στρατιωτικοί διοικητές στο ΝΑΤΟ γνωρίζουν τέλεια, αλλά δεν μπορούν να αποκαλύψουν δημόσια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail