Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ μεταφέρει στρατηγικά αεροπορικά τάνκερ από τη Γερμανία στην Πολωνία

(zdj. Siły Powietrzne Finlandii)
Freepen.gr - Δεκαεννέα αμερικανικά αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού θα σταθμεύσουν στην αεροπορική βάση Powidz στη δυτική Πολωνία. Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Stars and Stripes, αυτό είναι το πιο πρόσφατο σημάδι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ μετατοπίζουν μάχιμους πόρους για να ενισχύσουν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, γράφει το rmf24.pl.

Η διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη επιβεβαίωσε ότι στις 10 Μαρτίου του τρέχοντος έτους «αμερικανικά αεροπορικά τάνκερ άρχισαν να επιχειρούν από τη νέα κύρια τοποθεσία τους στην Πολωνία». Αυτό έγινε ως μέρος της επιχείρησης «Copper Arrow», η οποία κατέδειξε τις προσπάθειες της στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ στην Ευρώπη για «ενίσχυση της ασφάλειας στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ μέσω αναπτυσσόμενων και σταθμευμένων δυνάμεων προς τα εμπρός».

«Η συνεργασία των αμερικανικών αεροπορικών τάνκερς με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ δείχνει ξεκάθαρα πόσο εκτιμούμε τις συνεργασίες μας και πόσο σημαντικό είναι να αυξήσουμε τη διαλειτουργικότητά μας», δήλωσε ο συνταγματάρχης Timothy Foery, σύμβουλος του Εφέδρου Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Ο Φόερι σημείωσε ότι η διαλειτουργικότητα είναι εμφανής όταν κοιτάζει κανείς «κάθε φωτογραφία ενός KC-135 που ανεφοδιάζει με καύσιμα ένα πολωνικό F-16 ή ένα KC-46 που ανεφοδιάζει με καύσιμα ένα φινλανδικό F/A-18».

Τα αμερικανικά αεροπορικά τάνκερ KC-135 Stratotanker, KC-10 Extender και το νεότερο στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, KC-46 Pegasus, θα μπορούσαν όλα να σταλούν στην αεροπορική βάση Powidz.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail