Ο Josep Borell λέει στον Zelensky τη γλυκιά μαγική λέξη - Παράδοση!

Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ήταν ένας εφιάλτης χωρίς να διαφαίνεται κανένα συμπέρασμα. Η Ουκρανία έχει χάσει έδαφος. Η κατάσταση είναι ζοφερή. Ωστόσο, μια αχτίδα ελπίδας ήταν πάντα η ακλόνητη υποστήριξη των δυτικών εθνών στη μέση του χάους. Δυστυχώς, φαίνεται ότι ακόμη και οι πιο σταθεροί σύμμαχοι σταδιακά εγκαταλείπουν την υποστήριξή τους, αφήνοντας την Ουκρανία να πολεμήσει μόνη της την πιο σκοτεινή της ώρα.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Επιβίωση με δυτική βοήθεια

Καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου, η Ουκρανία βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στη βοήθεια των δυτικών εθνών για να αποκρούσει τη ρωσική επιθετικότητα. Η οικονομική βοήθεια, η στρατιωτική βοήθεια και η πολιτική υποστήριξη έπαιξαν ρόλο στη διατήρηση των ονείρων της Ουκρανίας ζωντανά. Χωρίς τέλος, τα δυτικά έθνη αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τη ματαιότητα των προσπαθειών τους. Καταλαβαίνουν ότι η συνέχιση της υποστήριξης της Ουκρανίας μπορεί να είναι σαν να μαστιγώνουμε ένα νεκρό άλογο. Ως αποτέλεσμα, αποσύρουν την υποστήριξή τους, θέτοντας σε κίνδυνο την Ουκρανία.

Η διαρροή του Πενταγώνου αποκαλύπτει τη μοίρα της Ουκρανίας

Πριν από ένα μήνα, μια μυστική μελέτη του Πενταγώνου προκάλεσε σοκ στην πολιτική σκηνή της Ουκρανίας. Η έκθεση έδειξε μια γρήγορη επίλυση του πολέμου και σφράγισε τη μοίρα του Προέδρου Ζελένσκι. Σύμφωνα με τις διαρροές, η Ουκρανία αντιμετωπίζει ένα καταστροφικό πρόβλημα αεράμυνας, με την πλειονότητα των αντιαεροπορικών όπλων της να αναμένεται να εξαντληθεί μέχρι το Μάιο. Αυτή η ανακάλυψη εξόργισε τον Ζελένσκι επειδή οι ΗΠΑ ήταν ο πιο σημαντικός σύμμαχος της Ουκρανίας. Ήταν ένα τρομερό χτύπημα που σοκάρισε τη χώρα.

Τώρα ακόμη και η ΕΕ μιλάει ανοιχτά

Πρώτα οι ΗΠΑ υπαινίχθηκε στη φθίνουσα υποστήριξή τους προς το Κίεβο και τώρα ακόμη και η ΕΕ φαίνεται να τραβήξει τα σχοινιά της. Εν μέσω της αυξανόμενης αβεβαιότητας, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Josep Borrell, έκανε μια τολμηρή δήλωση. Ο Μπορέλ ισχυρίστηκε ότι είχε το μυστικό για να βάλει τέλος στην κρίση στην Ουκρανία «αμέσως». Η συνιστώμενη θεραπεία του, ωστόσο, ήταν ένα σκληρό χάπι για να καταπιεί η Ουκρανία. Ο Μπορέλ προειδοποίησε πως εάν η Δύση σταματήσει να στέλνει όπλα, το Κίεβο θα αναγκαζόταν να υποταχθεί σε λίγες μέρες. Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μπορεί να τερματιστεί σε λίγες μόνο ημέρες, δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell στον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό La Sexta στις 10 Μαΐου, υποστηρίζοντας ότι όλα εξαρτώνται από τις δυτικές στρατιωτικές προμήθειες στο Κίεβο.

«Ξέρω πώς να τερματίσω τον πόλεμο αμέσως», «Σταματήστε να παρέχετε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και η Ουκρανία [θα] πρέπει να παραδοθεί σε λίγες μέρες. Αυτό ήταν, ο πόλεμος τελείωσε», είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ Μπορέλ, στην εκπομπή El Intermedio της La Sexta.

Ο Μπορέλ αναγνώρισε πως αυτό δε θα ήταν το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν η ΕΕ και άλλα δυτικά έθνη.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του μπλοκ υποστήριξε ότι ένας άμεσος τερματισμός της σύγκρουσης με τέτοιους όρους θα έβλεπε την Ουκρανία «κατεχόμενη» και «να μετατρέπεται σε μια χώρα μαριονέτα» που «στερείται των ελευθεριών της».

Η Δύση κάνει πίσω

Τώρα, σε μια περίεργη τροπή των γεγονότων, οι ίδιες δυτικές χώρες που κάποτε ενώθηκαν πίσω από την Ουκρανία φαίνεται τώρα να ζητούν την υποταγή της. Ο Πρόεδρος Zelensky άκουσε τα σχόλια του Borrell σαν μια συμφωνία δυστυχίας.

Το κατεστραμμένο από τον πόλεμο περιβάλλον της Ουκρανίας αποτελεί μνημείο της επιμονής και της αποφασιστικότητας του λαού της. Ωστόσο, τα πρόσφατα γεγονότα, που κυμαίνονται από την απώλεια της δυτικής υποστήριξης έως την αποκάλυψη μιας επερχόμενης κρίσης αεράμυνας, έχουν βάλει ένα βαρίδι στο μέλλον της χώρας.

Η γοητευτική μαγική φράση του Τζόζεφ Μπορέλ, «παράδοση», φέρνει μαζί της την σκληρή συνειδητοποίηση ότι η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να κάνει ασύλληπτες θυσίες. Ο αγώνας της Ουκρανίας συνεχίζεται, αλλά ακόμη και η υποστήριξη της Δύσης μειώνεται καθώς ο απολογισμός του πολέμου γίνεται ξεκάθαρος - μια πικρή αλήθεια που ηχεί στον αέρα, προτρέποντας την παράδοση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail