Επίθεση με drone στο Κρεμλίνο: Επί της ουσίας ήταν ένα χάμπουργκερ με τίποτα

Η συμβολική εικόνα της απόπειρας επίθεσης έχει πυροδοτήσει μια καταιγίδα οργής στη Ρωσία. Όσον αφορά τις τακτικές συνέπειες της επίθεσης με drone, ήταν ένα χάμπουργκερ με τίποτα. Ωστόσο, με τον ίδιο τρόπο που οι επιθέσεις στις 11/9 στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον εξόργισε τους Αμερικανούς και διέγραψε προσωρινά το κομματικό χάσμα, αυτή η επίθεση είχε παρόμοιο αποτέλεσμα στη Ρωσία.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας και νυν Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει αποκτήσει φήμη για την έντονη ρητορική, σχολίασε:

Μετά τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση, δεν μένουν άλλες επιλογές εκτός από τη φυσική εξάλειψη του Ζελένσκι και της κλίκας του - https://t.me/Zornkrieger/35160

Ο Μεντβέντεφ δεν ήταν μόνος. Ρώσοι βουλευτές της Κρατικής Δούμας ούρλιαξαν εξοργισμένοι για την ουκρανική επίθεση στο Κρεμλίνο:

Ηγέτης του SR, Mironov
Αυτό είναι ένα πραγματικό casus belli – ένα casus belli. Για την εξάλειψη της τρομοκρατικής ελίτ της Ουκρανίας. Έχουμε κάτι να χτυπήσουμε στις αποθήκες τους.

Βουλευτής Sheremet
Ήρθε η ώρα να εξαπολύσουμε μια πυραυλική επίθεση στην κατοικία του Zelensky στο Κίεβο. Έτοιμος να μεταφέρω τις συντεταγμένες – Οδός Bankovaya, 11. Ο Zelensky θα πρέπει να αρχίσει να φοβάται.

Βουλευτής Shhagoshev
Από την πλευρά της Ρωσίας, η απάντηση θα είναι αρκετά σκληρή. Δεν είναι πια κόκκινη γραμμή, είναι φανάρι.

Βουλευτής Zhuravlev
Είναι απαραίτητο να στοχεύσετε στο κέντρο του Κιέβου. Καταστρέψτε το γραφείο του προέδρου, καταστρέψτε το Verkhovna Rada, το Γενικό Επιτελείο και τα κτίρια που στεγάζουν τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες στο έδαφος.

Βουλευτής Μπελίκ
Αν πιστεύουν ότι έχουν μακριά χέρια, τότε ενημερώστε τους: έχουμε κάτι να κοντύνουμε σε αυτά τα χέρια.

Η αγαπημένη μου ήταν η δήλωση του αναπληρωτή Shhagoshev ότι «Δεν είναι πια κόκκινη γραμμή, είναι φανάρι».

Η Ρωσία θα το παίξει μέχρι τέλους. Σημειώστε πως περίμενε σχεδόν 24 ώρες πριν ανακοινώσει την επίθεση. Ωστόσο, ο Πούτιν και το Γενικό Επιτελείο του δεν πρόκειται να οδηγηθούν από το συναίσθημα. Έχουν ένα πολεμικό σχέδιο και θα συνεχίσουν να το ακολουθούν έως ότου οι συνθήκες στο έδαφος απαιτήσουν αλλαγή.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η Ρωσία θα βγάλει τώρα τα γάντια και θα επιτεθεί στο εκτελεστικό, νομοθετικό και στρατιωτικό αρχηγείο της Ουκρανίας στο Κίεβο. Πιστεύω πως οι Ρώσοι δε βιάζονται να το κάνουν αυτό. 

Γιατί; Διότι εκτιμώ πως διαθέτουν στοιχεία πληροφοριών, δηλαδή ανθρώπινους κατασκόπους, ενσωματωμένους στο Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο και στο υπουργικό συμβούλιο του Ζελένσκι. Το χτύπημα αυτών των βασικών κρατικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας όταν αυτές είναι γεμάτες με εργάτες θα διατρέχει τον κίνδυνο να καταστρέψει κρίσιμες ανθρώπινες πηγές. Απλά κάτι για να σκεφτούμε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail