Η Ιταλία ακυρώνει το BRI

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά στους κυματιστούς λόφους και την υπέροχη ύπαιθρο της Ιταλίας. Με μια αποφασιστικότητα τόσο σφοδρή όσο τα κυλιόμενα κύματα του Τυρρηνικού Πελάγους, η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να διακόψει τους δεσμούς με το BRI.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Υπό την ηγεσία της Giorgia Meloni, η κυβέρνηση επανεξετάζει το μνημόνιο συμφωνίας με την κινεζική πρωτοβουλία Belt and Road. Όταν η Ρώμη εντάχθηκε στο BRI το 2019, προκάλεσε σοκ σε όλο τον δυτικό κόσμο.

“BRI: Ένα μεγάλο λάθος”

Η Ιταλία υπό την Giorgia είναι έτοιμη να απελευθερωθεί από τα δεσμά της ξένης επιρροής. Ναι, η Ιταλία το χρειάζεται. Υπό την ηγεσία του Τζουζέπε Κόντε, μια σκοτεινή σκιά έπεσε πάνω στο έθνος καθώς έπεσε θύμα της σαγηνευτικής γοητείας της ξένης επιρροής. Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα για κάποιες διορθώσεις πορείας.

Βλέπετε, με βάση τη συμφωνία, τα δύο μέρη ενδέχεται να τερματίσουν τη συνεργασία μετά από πέντε χρόνια. Διαφορετικά, η συνεργασία θα συνεχιστεί για άλλα πέντε χρόνια. Η Ιταλία έχει προθεσμία μέχρι το τέλος του 2023 για να ενημερώσει την Κίνα για την πρόθεσή της να τερματίσει τη συμφωνία.

Τώρα, τι πιστεύετε; Θα υπογράψει η Μελόνι σύμφωνο για να κρατηθεί δέσμια των αλυσίδων των ξένων διαπλοκών; Σίγουρα όχι. Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, πριν από τη νίκη της το Σεπτέμβριο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni παρατήρησε στο Twitter, δίπλα σε έναν εκπρόσωπο της Ταϊβάν, ότι στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που πιστεύουν στη δημοκρατία.

Εάν η Ιταλία επιλέξει να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Ταϊβάν, αναμφίβολα θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις της με την Κίνα. Επιπλέον, το 2022 και πριν εκλεγεί, η Μελόνι είπε πως η ένταξη στο BRI ήταν ένα «μεγάλο λάθος».

Η Πρωτοβουλία Belt and Road σημάδεψε την Ιταλία σαν τραγούδι σειρήνας, προσφέροντας ανεξιχνίαστο πλούτο και ευημερία. Ο Κόντε αιχμαλωτίστηκε από τις αστραφτερές υποσχέσεις για ανεξιχνίαστο πλούτο και παγκόσμια επιρροή. Ως αποτέλεσμα, η Ιταλία βρέθηκε στα χέρια ξένων δυνάμεων, με το πεπρωμένο της να εξαρτάται από τις ιδιοτροπίες ενός μακρινού κράτους. Και τώρα, ήρθε η ώρα να απελευθερωθεί από τα νύχια της Κίνας. 

Αντίο BRI!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Μελόνι μισεί το λαμπερό σχέδιο παγκόσμιας επιρροής της Κίνας. «Από τότε που έγινε πρωθυπουργός, επιλέχθηκε να παρουσιάσει τον εαυτό της ως ευθυγραμμισμένη με τις ΗΠΑ στο κινεζικό μέτωπο. Ωστόσο, δέχεται πιέσεις από τους εταίρους της στο συνασπισμό, [του Lega's Matteo] Salvini και [Forza Italia's Silvio] Berlusconi, των οποίων οι αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες είναι πιο ήπιες για την Κίνα που ενδιαφέρεται για στενότερους οικονομικούς δεσμούς μέσω της πρωτοβουλίας Belt and Road», είπε μέσω email ο Alberto Alemanno, καθηγητής δικαίου της ΕΕ. στη σχολή επιχειρήσεων HEC.

Υπήρχαν ήδη εκκλήσεις για έλεγχο του BRI της Κίνας στην Ιταλία. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των G-7 στη Βρετανία την Κυριακή (13 Ιουνίου) ότι το επεκτατικό «σχέδιο Belt and Road» της Κίνας θα εξεταστεί διεξοδικά. Να σημειωθεί πως, προκειμένου να αναζωογονήσει την οικονομία της, η Ιταλία ενέκρινε το σχέδιο της Κίνας το 2019.

Το επεκτατικό «Σχέδιο Belt and Road» θα εξεταστεί διεξοδικά. Να σημειωθεί ότι, για να αναζωογονήσει την οικονομία της, η Ιταλία ενέκρινε το σχέδιο της Κίνας το 2019.

Τότε, οι ΗΠΑ, μαζί με άλλους εταίρους της G7, πρότειναν ένα νέο παγκόσμιο πρόγραμμα υποδομής που ονομάζεται Build Back Better World (B3W) για να αντιμετωπίσει τον διευρυνόμενο αντίκτυπο της Πρωτοβουλίας Belt and Road της Κίνας. Οι δυτικές χώρες θεωρούσαν από καιρό το BRI ως πιθανή απειλή για την οικονομική τους ακεραιότητα. Και η Ιταλία ήταν πάντα ένα τέτοιο έθνος.

Υπό την ηγεσία της Giorgia Meloni, η Ιταλία προχωρά μπροστά, και μια νέα αυγή ξημερώνει. Η Μελόνι μίλησε και το μήνυμά της είναι ξεκάθαρο: δεν θα το κάνει πια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail