Το Κρεμλίνο απαντά στην απειλή του αρχηγού των Ουκρανικών Μυστικών Υπηρεσιών πως θα «σκοτώσει Ρώσους οπουδήποτε»

Ο υποστράτηγος Kyrylo Budanov, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, σε συνέντευξή του στο Yahoo News που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή αναφέρθηκε στην πρόσφατη σειρά δολοφονιών και διασυνοριακών επιθέσεων σε ρωσικό έδαφος.

Αναφορικά με τον θάνατο της Daria Dugina από βομβιστική επίθεση με βόμβα αυτοκινήτου τον Αύγουστο (η Yahoo υπογράμμισε στο κύριο μήνυμα ότι «οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες απέδωσαν τη δολοφονία της Dugina στην ουκρανική κυβέρνηση»), ο στρατηγός Budanov προσέφερε την ακόλουθη εξαιρετικά προκλητική δήλωση:

«Σκοτώνουμε Ρώσους και θα συνεχίσουμε να σκοτώνουμε Ρώσους οπουδήποτε στο πρόσωπο αυτού του κόσμου  μέχρι την πλήρη νίκη της Ουκρανίας».

Φαινόταν να πιστεύει ότι η Ουκρανία ήταν πίσω από τις δολοφονίες. Αυτό που η Ρωσία αποκαλεί «τρομοκρατία, εμείς ονομάζουμε απελευθέρωση», είχε πει όταν ρωτήθηκε εάν το Κίεβο βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις, οι οποίες περιλάμβαναν επίσης τη βομβιστική επίθεση σε καφέ τον Απρίλιο και τον θάνατο του Ρώσου μπλόγκερ Βλάντλεν Τατάρσκι.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ κατακεραύνωσε τα απειλητικά σχόλια, χαρακτηρίζοντάς τα  «πραγματικά ειδεχθή»  ενώ τα καταδίκασε «σθεναρά». Στην απάντηση της Δευτέρας, ο Πεσκόφ είπε: «Αυτό που είπε ο Μπουντάνοφ είναι  μια άμεση επιβεβαίωση ότι το καθεστώς του Κιέβου όχι μόνο χρηματοδοτεί τρομοκρατική δραστηριότητα, αλλά είναι άμεσος οργανωτής αυτής της δραστηριότητας».

Τόνισε περαιτέρω πως οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας «θα κάνουν ό,τι θα πρέπει να κάνουν στο πλαίσιο τέτοιων δηλώσεων».

«Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς πως τέτοιες τρομοκρατικές δηλώσεις από το Κίεβο θα παραμείνουν χωρίς καταδίκη. Επομένως, σήμερα θα περιμένουμε αυτές τις καταδίκες», συνέχισε, αναφερόμενος στη διεθνή κοινότητα.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) είπε ότι η δολοφονία του Τατάρσκι ήταν έργο «ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών και των πρακτόρων τους, συμπεριλαμβανομένων των φυγόδικων μελών της ρωσικής αντιπολίτευσης».

Το Σάββατο, ένας από τους πιο γνωστούς μυθιστοριογράφους της Ρωσίας, ο Ζαχάρ Πρίλεπιν, έγινε στόχος έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ. Επέζησε από την επίθεση που έγινε σε αυτοκινητόδρομο όταν εξερράγη μια συσκευή κάτω από το αυτοκίνητό του, αλλά ο οδηγός του σκοτώθηκε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail