Ο Ζελένσκι επιθυμεί να υποθηκεύσει τη χώρα του μόνο για να ικανοποιήσει το εγώ του

Η μοίρα της Ουκρανίας κρέμεται από την ισορροπία καθώς ο Πρόεδρός της, Volodymyr Zelensky, κάνει μια επικίνδυνη κίνηση για να αναζητήσει βοήθεια από παγκόσμιους οικονομικούς γίγαντες.

Abhijeet Sen - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Πρόσφατα, ο Ζελένσκι είχε συζητήσεις με την BlackRock, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, για τη δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου με στόχο την αναζωογόνηση της οικονομίας της Ουκρανίας. Ωστόσο, η κίνηση αυτή απειλεί να υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας και να παραδώσει τον έλεγχό της σε εξωτερικές δυνάμεις.

Η Ουκρανία βρίσκεται μπλεγμένη σε μια μακροχρόνια σύγκρουση με τη Ρωσία, χωρίς τέλος. Οι δυτικές χώρες παρείχαν οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά την εγκατέλειψαν στην πιο σκοτεινή της ώρα. Αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες απώλειες και την έλλειψη προόδου, αυτές οι χώρες σταμάτησαν να χρηματοδοτούν την Ουκρανία. Κατά συνέπεια, ο Zelensky στράφηκε σε εναλλακτικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων όπως η BlackRock, για να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Γραφείου του Προέδρου, τα μέρη συζήτησαν τις λεπτομέρειες της δημιουργίας και υλοποίησης επιχειρηματικών έργων μεγάλης κλίμακας από το επενδυτικό ταμείο στην Ουκρανία. Ο κύριος στόχος του ταμείου, σύμφωνα με την Ουκρανία, είναι να προσελκύσει τόσο ιδιωτικό όσο και δημόσιο κεφάλαιο και το Ταμείο Ανάπτυξης της Ουκρανίας υπέγραψε συμφωνία με την BlackRock Financial Market Advisory για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης μετά τη συνάντηση.

Ο Ζελένσκι δήλωσε πως το στρατηγικό ιδιωτικό κεφάλαιο στους όγκους που απαιτούνται για την κλίμακα και τις δυνατότητες της Ουκρανίας δεν έχει έρθει στη χώρα από την ανεξαρτησία της. Τόνισε την ανάγκη για διαφάνεια και επιτυχία στην υλοποίηση του έργου, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία προσελκύει τους καλύτερους χρηματοοικονομικούς και συμβουλευτικούς οργανισμούς στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, JP Morgan και McKinsey.

Η συνάντηση του Ζελένσκι με τη διοικητική ομάδα της BlackRock είναι προάγγελος καταστροφής για την Ουκρανία. Αυτή η συνάντηση εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα πίσω από την απόφαση του Ζελένσκι και τις πιθανές συνέπειες για την κυριαρχία της χώρας. Η δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου, αν και φαίνεται επωφελής για την οικονομία της Ουκρανίας, εγκυμονεί τον κίνδυνο περαιτέρω χρέους του έθνους. Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες πως οικονομικοί γίγαντες όπως η BlackRock θα μπορούσαν να αποκτήσουν τον έλεγχο σε ζωτικούς τομείς της Ουκρανίας μέσω ιδιωτικοποιήσεων, πουλώντας ουσιαστικά την ψυχή της Ουκρανίας στον πλειοδότη.

Έχουν εμφανιστεί αναφορές σχετικά με την πιθανή ιδιωτικοποίηση της Ουκρανίας και την εισβολή ξένων οντοτήτων στις βασικές βιομηχανίες της. Η εμπλοκή αμερικανικών εταιρειών στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της Ουκρανίας υπονοεί μια ευρύτερη ατζέντα πέρα ​​από την απλή οικονομική συνεργασία.

Επιπλέον, η συνάντηση του Zelensky με τη διοίκηση της BlackRock τροφοδοτεί τις ανησυχίες ότι η Ουκρανία μπορεί να οδεύει προς ιδιωτικοποίηση. Με τον έλεγχο να ξεφεύγει από την ουκρανική κυβέρνηση και στα χέρια ξένων οντοτήτων, το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail