Η Ρωσία πρέπει να εργαστεί ενεργά για να γίνει τεχνολογικά ανεξάρτητη — Μεντβέντεφ

Alexander Demianchuk/TASS
Freepen.gr - Μέχρι στιγμής, η Ρωσία βασίζεται πάρα πολύ σε τεχνολογίες από μη φιλικά κράτη, επομένως θα πρέπει να εργαστεί ενεργά για να γίνει τεχνολογικά ανεξάρτητη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μεταδίδει το TASS.

"Παρά τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν, η εξάρτησή μας από τις ξένες τεχνολογίες γενικά παραμένει αρκετά αισθητή. Κυρίως, αυτές οι εταιρείες προέρχονται από χώρες που δεν είναι πολύ φιλικές προς εμάς, από χώρες που μας είχαν επιβάλει τεχνολογικό αποκλεισμό", είπε. προσθέτοντας πως η πρόσβαση σε τέτοιες τεχνολογίες «ή έχει κλείσει ή έχει γίνει πολύπλοκη σοβαρά».

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να εργαστούμε ενεργά για την αντικατάσταση ξένου εξοπλισμού με αντίστοιχο εγχώριο», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ.

Απευθυνόμενος στο προεδρείο του Προεδρικού Συμβουλίου για την Επιστήμη και την Παιδεία την Τρίτη, κάλεσε τους συμμετέχοντες να συζητήσουν «πρόσθετα μέτρα που μπορεί να απαιτηθούν για την επίτευξη τεχνολογικής ανεξαρτησίας», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση, τους κανονισμούς και την ευθύνη.

"Εν μέσω των συνθηκών της πίεσης των κυρώσεων, πρέπει να συνεχίσουμε το έργο αντικατάστασης ξένου εξοπλισμού με ισοδύναμα εγχώριας ποιότητας. Ο κύριος στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες της επιστήμης στους πιο κρίσιμους τομείς εντός του συντομότερου δυνατού χρονικού πλαισίου", δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail