Πώς τα πάνε οι μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Οι μεγαλύτερες πόλεις μας διοικούνται από προοδευτικούς πολιτικούς που εργάζονται πολύ σκληρά για να εφαρμόσουν εξαιρετικά φιλόδοξες προοδευτικές ατζέντες. Λοιπόν, πώς λειτουργεί αυτό; Σε αυτό το άρθρο, πρόκειται να ελέγξω τις τρεις μεγαλύτερες μητροπολιτικές περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δω πώς τα πάνε. Έχουν μετατραπεί σε «φιλελεύθερες ουτοπίες» που μπορούν να χρησιμεύσουν ως παραδείγματα για να δείξουν στον υπόλοιπο κόσμο πώς θα έπρεπε να κάνουν τα πράγματα; Όχι ακριβώς. Αντίθετα, οι συνθήκες έχουν γίνει πολύ άσχημες σε καθένα από αυτά και τα πράγματα χειροτερεύουν κάθε μέρα που περνάει.

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ας ξεκινήσουμε με τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τη Wikipedia, το Big Apple είναι μέρος της μεγαλύτερης μητροπολιτικής περιοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σχεδόν 20 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν αυτήν την στιγμή στην περιοχή και χάρη στις προοδευτικές πολιτικές επιβολής του νόμου η κλοπή λιανικής έχει αυξηθεί σε γελοία παράλογα επίπεδα:

Αυξάνονται οι κλοπές λιανικής, με τις ληστείες, τις διαρρήξεις και άλλα εγκλήματα να αυξάνονται κατά 22%.

Και ενώ 327 παραβάτες αντιπροσώπευαν το 30% των 22.000 συλλήψεων κλοπών λιανικής στη Νέα Υόρκη το 2022, οι υποτροπιαστές συνελήφθησαν σχεδόν 6.600 φορές, κατά μέσο όρο 20 φορές ο καθένας.

Τα αποτελέσματα είναι προφανή: Οι έμποροι έχουν υποβάλει περίπου 63.000 καταγγελίες — οι περισσότερες δεν έχουν επιλυθεί.

Εν τω μεταξύ, η πόλη της Νέας Υόρκης κατακλύζεται από μετανάστες.

Οι φιλελεύθεροι λατρεύουν την ιδέα των μεταναστών να ξεχύνονται σε αυτή τη χώρα παράνομα μέχρι να έρθει η στιγμή που πρέπει να τους φροντίσουν άμεσα.

Σε αυτό το σημείο, το Big Apple έχει ξεμείνει από χώρο για να βάλει περισσότερους μετανάστες, και έτσι αποφάσισαν να ξεκινήσουν να στέλνουν μερικούς από αυτούς με λεωφορείο σε κοντινές κομητείες:

Μετά την ανακοίνωση του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς την περασμένη εβδομάδα ότι η πόλη θα μεταφέρει προσωρινά με λεωφορείο ορισμένους μετανάστες σε ξενοδοχεία σε κοντινές κομητείες, αξιωματούχοι στις κομητείες Orange County και Rockland κατέθεσαν αγωγές προσπαθώντας να σταματήσουν το σχέδιο - παρόλο που ορισμένοι μετανάστες έχουν ήδη φτάσει.

Οι κομητείες έχουν επίσης εκδώσει εκτελεστικά διατάγματα που απαγορεύουν την άφιξη μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι οι συνθήκες είναι ακόμη χειρότερες στη δεύτερη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχεδόν 13 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στο Λος Άντζελες και τις γύρω περιοχές και αυτήν την στιγμή η περιοχή αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση ναρκωτικών που έχει βιώσει ποτέ.

Ένα ναρκωτικό που τρώει σάρκα, γνωστό ως "tranq" ήταν αρχικά δημοφιλές στη Φιλαδέλφεια, αλλά τώρα "χορτάζει τους δρόμους του Λος Άντζελες":

Ένα «ναρκωτικό ζόμπι» που τρώει σάρκα και ονόματι ξυλαζίνη έχει διαποτίσει τους δρόμους του Λος Άντζελες με σοβαρές, θανατηφόρες συνέπειες όταν αναμιγνύεται με παράνομα οπιοειδή.

Οι αξιωματούχοι του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες ξεκίνησαν ένα νέο πρόγραμμα για την παρακολούθηση της ανησυχητικής επικράτησης της ουσίας, η οποία είναι ένα ηρεμιστικό που συνήθως χρησιμοποιείται από τους κτηνιάτρους για την αναισθησία των ζώων.

Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να τρελαίνονται σε λήθαργο για ώρες και μπορεί επίσης να προκαλέσει εξαιρετικά επώδυνες πληγές που κυριολεκτικά μπορούν να σαπίσουν το δέρμα σας:

Γνωστή και ως "tranq" ή "tranq dope" στους δρόμους, η ξυλαζίνη γίνεται ολοένα και περισσότερο παρούσα στην παράνομη προμήθεια ναρκωτικών. Το φάρμακο μπορεί να μαγειρευτεί σε μορφή σκόνης και να αναμιχθεί με παράνομα οπιοειδή όπως ηρωίνη και φαιντανύλη ή να συμπιεστεί σε πλαστά χάπια ή ηρεμιστικά.

Το παρατσούκλι «φάρμακο ζόμπι» προέρχεται από τη γνωστή επίδραση της ουσίας στη σήψη του δέρματος.

Πολλοί εθισμένοι ζουν στις πολυάριθμες πόλεις-σκηνές που έχουν ανθίσει σε όλη την Πόλη των Αγγέλων.

Ένας από αυτούς τους καταυλισμούς αστέγων που ιδρύθηκε πολύ κοντά στα σύνορα του Μπέβερλι Χιλς κατέληξε να δημιουργήσει μια τεράστια διαμάχη:

Ένας καταυλισμός αστέγων που ξεπήδησε ως μανιτάρια σε μια θάλασσα από σκηνές στο γειτονικό Μπέβερλι Χιλς, τελικά διαλύθηκε αφού δυσαρεστημένοι κάτοικοι παραπονέθηκαν επί εβδομάδες πως οι κάτοικοι των σκηνών χρησιμοποιούσαν και πουλούσαν ναρκωτικά στην περιοχή.

Εξαγριωμένοι κάτοικοι του πολυτελούς θύλακα του Μπέβερλι Γκρόουβ παρακολούθησαν με τρόμο καθώς δεκάδες άστεγοι έστησαν καταυλισμό στη λεωφόρο San Vicente τον περασμένο μήνα.

Έχουν περιγράψει πώς οι κάτοικοι των σκηνών πολεμούν «όλες τις ώρες της ημέρας», ενώ χρησιμοποιούν και πουλούν ναρκωτικά στον καταυλισμό.

Περιττό να πούμε ότι η τρίτη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζει τα πάντα για την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά και τους άστεγους.

Οι ψηφοφόροι στην πραγματικότητα απαλλάχθηκαν από τη Δήμαρχο Λόρι Λάιτφουτ στις τελευταίες εκλογές επειδή οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί τόσο άσχημα στην πόλη των ανέμων.

Αλλά την αντικατέστησαν με έναν τύπο που είναι ακόμα πιο φιλελεύθερος, και τώρα αρκετοί CEOs προειδοποιούν ότι οι εταιρείες τους θα φύγουν οριστικά εάν ο Brandon Johnson προχωρήσει με όλους τους νέους φόρους που υπόσχεται:

Οι εταιρείες ορκίζονται ήδη να εγκαταλείψουν το Σικάγο λόγω πρόσθετων φόρων που υποσχέθηκε ο νέος δήμαρχος της – μια προοδευτική αποστολή που έχει αναλάβει να αντιμετωπίσει τη φθίνουσα εικόνα της πόλης υπό την προκάτοχό του Lori Lightfoot.

Ορκισμένος νωρίς τη Δευτέρα, ο εκλεγμένος δήμαρχος Brandon Johnson κέρδισε τον πιο μετριοπαθή διευθύνοντα σύμβουλο των σχολείων του Σικάγο, Paul Vallas, νωρίτερα αυτό το μήνα για να κερδίσει την αγιασμένη θέση – κάτι για το οποίο οι ηγέτες επιχειρήσεων, όπως η CME Group Inc, είναι περίπου απογοητευμένοι.

Εμφανιζόμενος σε ένα podcast την Κυριακή, ο διευθύνων σύμβουλος του κορυφαίου χρηματιστηρίου παραγώγων χρηματοοικονομικών παραγώγων της χώρας, Terry Duffy, εξέφρασε την αποστροφή του για τους πρόσθετους φόρους που σχεδίαζε ο πρώην διοργανωτής του συνδικάτου, ο οποίος επικυρώθηκε από τον Bernie Sanders.

Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτές οι εταιρείες είναι ακόμα εκεί.

Το Σικάγο έχει γίνει ένας διαρκής εφιάλτης και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα.

Φυσικά το ίδιο πράγμα θα μπορούσε να ειπωθεί για εκατοντάδες άλλες πόλεις. Στη Βαλτιμόρη, μια ιδιοκτήτρια επιχείρησης που δραστηριοποιείται στην τοπική κοινότητά της «για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες» απορρίπτεται επιτέλους λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας:

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται καθώς μια επιχείρηση mom-and-pop, που δραστηριοποιείται στην πόλη της Βαλτιμόρης για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, αναγκάστηκε να κλείσει τη λειτουργία της λόγω πολυάριθμων ένοπλων ληστειών.

Η Jody Rosoff, ιδιοκτήτρια του Doc's Smoke Shop στη γειτονιά Highlandtown της Βαλτιμόρης, είπε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης Fox 45 ότι την έκλεψαν υπό την απειλή όπλου για δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες και μόλις πρόσφατα έπρεπε να πυροβολήσει έναν εισβολέα.

Είπε πως η επιχείρησή της λειτουργεί στην πόλη για δεκαετίες και τώρα πρέπει να κλείσει το κατάστημα γιατί «δεν είναι ασφαλές για κανέναν σε αυτόν τον δρόμο που είναι ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης».

Οι φιλελεύθεροι που διοικούν αυτές τις πόλεις δεν τους αρέσει να βλέπουν τα πρωτοσέλιδα που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές τους.

Αλλά αντί να διορθώσουν τα πράγματα, σε πολλές περιπτώσεις απλώς μειώνουν τα ποσοστά εγκληματικότητας καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την καταγγελία εγκλημάτων για τους κανονικούς πολίτες.

Εάν το έγκλημά σας δεν αναφέρεται ποτέ επίσημα, δεν εμφανίζεται στα στατιστικά στοιχεία του εγκλήματος, και αυτό κάνει τους υπεύθυνους να φαίνονται καλύτερα.

Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί αυτό που συμβαίνει σε όλη τη χώρα.

Το έγκλημα είναι εντελώς και εντελώς εκτός ελέγχου, και κάθε χρόνο χειροτερεύει.

Σε αυτό το σημείο τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που η Ταχυδρομική Υπηρεσία στην πραγματικότητα αναγκάζεται να αντικαταστήσει χιλιάδες δοχεία αλληλογραφίας από ακτή σε ακτή:

Η USPS είπε επίσης πως υπήρξε μεγαλύτερος όγκος περιστατικών κλοπής από δοχεία αλληλογραφίας.

Το οικονομικό έτος 2022 σημειώθηκαν 38.500 κλοπές. Το πρώτο εξάμηνο του 2023, υπήρχαν πάνω από 25.000.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η USPS δημιουργεί πιο σκληρά μπλε κουτιά συλλογής σε 12.000 τοποθεσίες στις ΗΠΑ

Στους δρόμους μας επικρατεί χάος σε νυχτερινή βάση.

Αυτή είναι η χώρα μας τώρα.

Εάν τα πράγματα είναι τόσο άσχημα το 2023, πώς θα είναι οι μεγαλύτερες πόλεις μας όταν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν σοβαρά τα επόμενα χρόνια;

Έχουμε φτάσει σε μια τόσο κρίσιμη καμπή σε αυτή τη χώρα και χρειαζόμαστε απεγνωσμένα ηγεσία.

Δυστυχώς, ο Τζο Μπάιντεν διευθύνει το σόου στην Ουάσιγκτον και οι Δημοκρατικοί είναι υπεύθυνοι σχεδόν σε όλες τις μεγαλύτερες πόλεις μας.

Τα πράγματα θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν για αρκετό καιρό ακόμη και αυτό είναι πραγματικά άσχημα νέα για όλους μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail