Ιράν και Ρωσία υπογράφουν συμφωνία για μεγάλο σιδηροδρομικό έργο

Freepen.gr - Οι πρόεδροι του Ιράν και της Ρωσίας παρευρέθηκαν την Τετάρτη σε τελετή κατά την οποία οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία για την ολοκλήρωση του σιδηροδρόμου Rasht-Astara, ένα ζωτικής σημασίας τμήμα του Διαδρόμου Βορρά-Νότου που συνδέει τη Νότια Ασία με τη Βόρεια Ευρώπη.

Ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν παρευρέθηκαν στην τελετή της υπογραφής μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Διάδρομος Βορρά-Νότου, η κατασκευή του οποίου έχει προγραμματιστεί για πάνω από δύο δεκαετίες, είναι μια σημαντική οδός μεταφοράς που συνδέει χώρες της Νότιας Ασίας με τα βόρεια κράτη της Ευρώπης.

Το δυτικό τμήμα του διαδρόμου διέρχεται από το Ιράν, τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία.

Η νέα συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα θα διευκολύνει την ολοκλήρωση ενός στρατηγικού τμήματος του διαδρόμου, το οποίο εκτείνεται σε 162 χιλιόμετρα και συνδέει το Ραστ στο βόρειο Ιράν με την Αστάρα στα νότια της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ιρανού προέδρου, η Ρωσία θα πραγματοποιήσει επένδυση 1,6 δισ. ευρώ στο σιδηροδρομικό έργο, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός 48 μηνών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail