Οι Γερμανοί δεν «ελευθερώθηκαν» από τους Ναζί, αλλά νικήθηκαν σε έναν αγώνα μέχρι το πικρό τέλος του Χίτλερ

autor: Fot. wPolityce.pl
Η πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Beata Szydło το είπε σωστά: Οι ολοένα και πιο τολμηρές απόπειρες των Γερμανών να μπουν στη θέση των θυμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι «χλευασμός των θυμάτων των γερμανικών εγκλημάτων». Γιατί όταν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ισχυρίζεται ότι «πριν από 78 χρόνια η Γερμανία και ο κόσμος ελευθερώθηκαν από την τυραννία του εθνικοσοσιαλισμού», λέει απλά ψέματα.

Jacek Karnowski - wpolityce.pl / Παρουσίαση Freepen.gr

Στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Γερμανοί πολέμησαν μέχρι τέλους για να υπερασπιστούν τον εθνικοσοσιαλισμό και να εφαρμόσουν πλήρως το απαίσιο πρόγραμμα του Χίτλερ. Η αντίσταση στη ναζιστική κυβέρνηση είχε συμβολικό χαρακτήρα στην καλύτερη περίπτωση, και όσοι επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον δημιουργό του Τρίτου Ράιχ το έκαναν λόγω αποτυχιών στο μέτωπο, όχι επειδή αντιτάχθηκαν στο καθεστώς. Σε όλη την Ευρώπη, δεν ήταν οι Ναζί που σκότωσαν ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων, αλλά απλοί Γερμανοί - εργάτες, αγρότες, αξιωματούχοι, διανοούμενοι και ευγενείς.

Σκότωσαν με πάθος και αγριότητα που δεν μπορούν να εξηγηθούν από τη βάναυση φύση του καθεστώτος ή από τις συνθήκες. Σκότωσαν επειδή ένιωθαν κι αυτοί ότι ήταν μέρος της «κύριας φυλής» και ονειρευόντουσαν το Lebensraum από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια Όρη, και ίσως ακόμη πιο μακριά. Ο καρκίνος της σκληρότητας είχε καταλάβει τους Γερμανούς με τρόπο άγνωστο στην ιστορία. Είχε ριζώσει λόγω της βαθιάς ιστορίας της Γερμανίας και της βαθιά ριζωμένης περιφρόνησης για όσους θεωρούνταν πιο αδύναμοι, ειδικά για τους Σλάβους και τους Εβραίους.

Στο σχέδιο του Χίτλερ, οι Πολωνοί έπρεπε να περιοριστούν στο ρόλο των σκλάβων, να επανεγκατασταθούν ανατολικά των Ουραλίων και να στερηθούν κάθε ηγετικό στρώμα. Έπρεπε να εξαφανιστούν ως έθνος. Αυτά δεν ήταν κενές λέξεις. Pροσπάθησε να πραγματοποιήσει πλήρως τις προθέσεις του, όπως αναφέρονται στο «Mein Kampf». Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε pvw θα συμπεριφερόταν διαφορετικά στους Πολωνούς.

Οι Γερμανοί και όχι οι Ναζί δολοφόνησαν 6 εκατομμύρια Ευρωπαίους Εβραίους, συμπεριλαμβανομένων 3 εκατομμυρίων Πολωνών πολιτών. Ήταν δικό τους έργο. Το γεγονός ότι δεν πέρασαν όλοι οι Πολωνοί μια τόσο δύσκολη εξέταση κάτω από σκληρές κατοχικές συνθήκες δεν αλλάζει τίποτα. Αν δεν ήταν η γερμανική επιθετικότητα και η μετέπειτα εξόντωση των πολωνικών ελίτ, δε θα υπήρχαν συνεργάτες. Η επαίσχυντη συμπεριφορά τους επιβαρύνει τη γερμανική και όχι την πολωνική συνείδηση.

Η Πολωνία μιλάει δυνατά για όλα αυτά και πρέπει να παραμείνει έτσι. Η Πολωνία, μπροστά στη σύγχυση των Αγγλοσάξωνων, την πονηριά των Γερμανών και την παραδοσιακή δόλο των Ρώσων, είναι σήμερα ο θεματοφύλακας της αλήθειας για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι Πολωνοί λένε την αλήθεια με θάρρος και ευχαριστούν τον Θεό με αφοσίωση και πάθος, και έτσι πρέπει να παραμείνει. Αυτή είναι η αποστολή μας. Η ιερή μας αποστολή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail