Πούτιν: Δεν υπήρχε Ουκρανία πριν από τη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Ουκρανίας

φωτο youtube
Πριν από τη δημιουργία της Ουκρανικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (Ουκρανική ΣΣΔ), δεν υπήρχε Ουκρανία στην ιστορία της ανθρωπότητας, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο του Ρωσικού Συνταγματικού Δικαστηρίου Valery Zorkin, αναφέρει το TASS.

Ο Ζόρκιν έδειξε στον Πούτιν ένα χάρτη που είχε συνταχθεί τον 17ο αιώνα στη Γαλλία. Ο χάρτης σήμανε τα εδάφη που ήταν μέρος του ρωσικού βασιλείου, την Κοζακία και την Πολωνο-Λιθουανική Κοινοπολιτεία. Δεν υπάρχει Ουκρανία στο χάρτη, είπε ο Ζόρκιν.

"Οι σοβιετικές αρχές ήταν που δημιούργησαν τη Σοβιετική Ουκρανία, αυτό είναι ένα πολύ γνωστό γεγονός. Πριν από αυτό, δεν υπήρχε Ουκρανία στην ιστορία της ανθρωπότητας", είπε ο Πρόεδρος Πούτιν.

Ο Πούτιν τόνισε νωρίτερα πως η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από την κομμουνιστική Ρωσία μετά το 1917. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βλαντιμίρ Λένιν και οι συνεργάτες του το έκαναν με σκληρό τρόπο διαχωρίζοντας εδάφη, χωρίς να ρωτήσουν τη γνώμη των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail