Εκλογές: Για να μιλάς για αυτές, πρέπει και να έχεις κάνει εκλογές

Εκλογές - Μάθημα 2ο 

Στο "μάθημα" αυτό θα καταλάβετε πως και γιατί όσα διαβάζετε στο διαδίκτυο δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα και το πως γίνεται η καταμέτρηση, πως εμφανίζεται στο σύστημα και γιατί οι θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν είναι λανθασμένες.  Είπαμε για να μιλάς για τις εκλογές (τρόπος διεξαγωγής) πρέπει να έχεις κάνει εκλογές και ο υποφαινόμενος είναι "καθηγητής" στο θέμα αυτό. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Σε παλαιότερο άρθρο μου (προ των εκλογών) σας είχα αποδείξει ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ότι η πραγματική αποχή είναι μεταξύ του 10 και του 16%. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον αριθμό εγγεγραμμένων και τη σχέση τους με την απογραφή. 

Λοιπόν η απογραφή μιλάει για τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ μιας χώρας και όχι για τους εκλογείς μιας χώρας. Όσοι μένουν στην Ελλάδα δεν σημαίνει ότι αυτόματα έχουν δικαίωμα ψήφου, μην ξεχνάμε ότι δικαίωμα ψήφου οι αλλοδαποί λαμβάνουν μετά από μια έως και 10ετή διαδικασία και αφού λάβουν την υπηκοότητα. 

εικόνα 1

Στην απογραφή όσοι την διαβάσατε θα είδατε ότι ο νόμιμος πληθυσμός της χώρας μας είναι 9.716.889 άτομα (εικόνα 1). Ο νόμιμος πληθυσμός είναι αυτός που ορίζει το πόσοι βουλευτές εκλέγονται σε κάθε νομό. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι ανήλικοι. 

εικόνα 2

Οι εγγεγραμμένοι τώρα στους εκλογικούς καταλόγους είναι 9.945.502 άτομα (εικόνα 2), δλδ 230.000 περισσότεροι από το νόμιμο πληθυσμό. Ούπς τους πιάσαμε... Και όμως όχι, για την ακρίβεια αυτοί έπιασαν την ασχετοσύνη μας. 

Βλέπετε στους εγγεγραμμένους δεν μετράει το πόσοι κατοικούν στην Ελλάδα, αλλά ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ. 

Το καταλάβαμε αυτό;

Πάμε να το εξηγήσουμε. Ας πούμε ότι μια οικογένεια με 4 μέλη το 2020 δεν άντεξε άλλο τον Κούλη και τα ψέματα του και έφυγε για τη Γερμανία. Το 2021 στην απογραφή αυτή τη οικογένεια δεν εμφανίζεται πλέον στον νόμιμο πληθυσμό της χώρας. Έχουν δικαίωμα ψήφου; Φυσικά και θα το έχουν μέχρι να πεθάνουν. Οπότε τώρα το καταλάβαμε γιατί αυτό το παράδειγμα ισχύουν για ακόμα περίπου 1 εκατομμύρια συμπατριώτες μας που έφυγαν τα χρόνια και μνημονίου και δεν γύρισαν ποτέ πίσω.
Αφού εξηγήσαμε το πιο δύσκολο κομμάτι, πάμε τώρα στις αναφορές που γινόταν με την συνεχή αύξηση των εγγεγραμμένων που έδινε το Υπουργείο Εσωτερικών. Λοιπόν αυτή είναι μια τεχνική λεπτομέρεια που ξεκίνησε από όταν τις εκλογές έκανε η Δέλτα Πληροφορική πριν 40 χρόνια και διατηρήθηκε (και πολύ σωστά όπως θα καταλάβετε) μέχρι τις μέρες μας. 

Εάν κάποιος παρακολουθούσε τα αποτελέσματα μέσω της επίσημης σελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών (δλδ από τις 9 το βράδυ και μετά που άρχισε η ενσωμάτωση) θα έβλεπε ότι αυτή ξεκίνησε από το 1.500.00 περίπου εγγεγραμμένους και κάθε φορά αυτό το νούμερο αυξανόταν. 

Αυτό γίνεται για τον απλούστατο μαθηματικό λόγο που σχετίζεται με το ποσοστό των κομμάτων. Έτσι λοιπόν κάθε φορά που ένα Εκλογικό Τμήμα ανέβαζε τους ψήφους που έλαβαν τα κόμματα αυτόματα το σύστημα περνούσε τους εγγεγραμμένους, τους ψηφίσαντες και τα ποσοστά. Απλά μαθηματικά ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για τα αποτελέσματα. Αυτό συνεχίστε μέχρι την πλήρη ενσωμάτωση το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Συνεπώς όσα διαβάζετε και σχετίζουν την συνεχή αύξηση των εγγεγραμμένων είναι απολύτως λογικά και φυσιολογικά και έτσι πρέπει να είναι. 

Τώρα ως προς το θέμα που ψήφισαν κάποιες χιλιάδες (νομίζω 15.000 εάν θυμάμαι καλά) πεθαμένοι (άνω των 100 ετών έως και 110) αυτό είναι κάτι που ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και αφορά σε καπηλευμένες ψήφους ανθρώπων που πέθαναν συνήθως στο εξωτερικό και δεν έχουν σβηστεί από τους εκλογικούς καταλόγους. Κάποιοι λοιπόν διαχρονικά έχουν πρόσβαση στα στοιχεία αυτά και βγάζουν προφανώς πλαστές ταυτότητες και ψηφίζουν άλλοι στη θέση τους. Το ίδιο γίνεται και με τους υπέργηρους και με τους άρρωστους. Όμως τα νούμερα αυτά (περί τις 20.000 ψήφους δική μου εκτίμηση) δεν είναι ικανά να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα όταν η διαφορά είναι στο 20 και πλέον μονάδες. Ότι μπορούν να θέσουν εκτός μάχης ένα κόμμα που θέλει 100 ή 1000 ψήφους για αν μπει στη Βουλή, ίσως γίνεται, αλλά σηκώνει συζήτηση. 

Εδώ το μάθημα 1ο: 

Τα λάθη των μικρών κομμάτων και η μνήμη χρυσόψαρου των ψηφοφόρων

Εδώ το άρθρο μου για την αποχή : 

Φάκελος Αποχή: Μύθοι, αλήθειες και πως μπορεί να πετάξει εκτός Βουλής ΟΛΑ τα μικρά κόμματα

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail