Νέα φοβερή ατάκα του Τσίπρα δείχνει ότι συνεχίζει να βρίσκεται 40 χρόνια πίσω

Η Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος δείχνει πως ο αρχηγός [για πόσο ακόμη;] της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει να κινείται και να πολιτεύεται σε μια πραγματικότητα που απλά δεν υπάρχει.

Του Στρατή Μαζίδη

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλο μέρος συζήτησης εξαντλήθηκε στο αν πρέπει ή όχι να παραιτηθεί η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία μάλλον θα αναπολεί τις όμορφες ανέμελες ημέρες του κεντρικού δελτίου του OPEN.

Ο κ. Τσίπρας έκανε γενικόλογες τοποθετήσεις κι ανέλαβε ευθύνες χωρίς όμως να τις προσδιορίσει. Το να αναλάβει κάποιος το φταίξιμο δεν αρκεί. Το ερώτημα είναι πού έφταιξε και γιατί. Αλλά τι να πει; Ότι πήρα το ΟΧΙ και το έκανα "ναι"; Πως σας έδωσα ελπίδα ότι θα καταργήσω το μνημόνιο με ένα νόμο σε ένα άρθρο αλλά σας έφερα το τρίτο και χειρότερο;

Ακούγοντας την ομιλία του στάθηκα στην παρακάτω φράση:

Σας καλώ σε αυτό τον αγώνα να πάμε για να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά και να διεκδικήσουμε κάθε ψήφο και κάθε πιθανότητα να κερδίσουμε όχι για να χάσουμε.

Να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά! Πού θα αναμετρηθείτε; Στα μαρμαρένια αλώνια; Και ποια Δεξιά; Η ΝΔ θεωρείται Δεξιά; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έβγαλε κιχ επί τέσσερα χρόνια για τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά έκανε τον Τσίπρα να φαντάζει τουρκοφάγος. Χώρια τις απίθανες προσφορές που έκανε η..."Δεξιά" για να κλείσει συμφωνίες για την ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.

Επίσης ποια... Δεξιά κλείνει εκκλησίες και στέλνει στον εισαγγελέα ιερείς; Ποια... Δεξιά προωθεί με μεγαλύτερη ζέση τις ατζέντες μειοψηφικών ομάδων με πρόσφατο παράδειγμα την ταινία μικρού μήκους που προβλήθηκε σε παιδιά του Δημοτικού;

Άρα με ποια Δεξιά θα αναμετρηθείτε; 

Άλλωστε με τη Δεξιά δε συγκυβερνήσατε; Από τα ράφια της Δεξιάς δε διαλέξατε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο; Από τη Δεξιά δεν πήρατε στελέχη που μπήκαν στα ψηφοδέλτιά σας (Παπακώστα, Κουντουρά, Αντώναρος); Κοροϊδευόμαστε;

Πάντως με τη γερμανική Δεξιά που αναμετρηθήκατε, φάγατε δέκα γκολ, καταλήγοντας θλιβεροί διαχειριστές μνημονίων, όπως κι οι προηγούμενοι.

Δυστυχώς η Αριστερά στην Ελλάδα δεν έχει καν εκπροσώπηση. Το ΕΠΑΜ παλεύει χρόνια αλλά δεν μπορεί να περάσει με τίποτε το 1%, ο Λαφαζάνης σέρνεται στα δικαστήρια γιατί υπερασπίστηκε τα σπίτια των ανθρώπων αλλά η κοινωνία δεν του το αναγνώρισε και μόνο η Κωνσταντοπούλου δείχνει πως ίσως μπει στη Βουλή.

Το κράτος της Δεξιάς, να αναμετρηθούμε με τη Δεξιά, κ.ο.κ., είναι φράσεις που ανήκουν στο μακρινό παρελθόν με τα ζιβάγκο και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μπορεί να συγκινούν ένα ζωντανό ακροατήριο αλλά φανερώνουν πως αυτός που τις χρησιμοποιήσει ζει σε μια άλλη πραγματικότητα ανοίγοντας το δρόμο για ένα ακόμη χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail