Τα λάθη των μικρών κομμάτων και η μνήμη χρυσόψαρου των ψηφοφόρων

pixabay / epicioci
Όπως κάνω κάθε φορά που έχουμε εκλογές μέσω από μια σειρά ποστ που ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες θα προσπαθήσω να βοηθήσω καταδεικνύοντας τα λάθη των μικρών κομμάτων αλλά και μεμονωμένων ψηφοφόρων μεγάλων κομμάτων που στο τέλος του στερούν την ψήφο. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Το πρώτο και πιο τραγικό λάθος που κάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί των μικρών κομμάτων είναι στην επιλογή των υποψηφίων.  Στην προσπάθεια τους για πάση θυσία εκπροσώπηση στο σύνολο της επικράτειας (αλλιώς και να πιάσουν 1,5% δεν λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση) κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. 

Το πιο καίριο λάθος είναι η επιλογή του λάθος υποψηφίου. Επιλέγουν υποψηφίους με μεγάλη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που όμως 9 στις 10 περιπτώσεις τα άτομα αυτά είναι από λίγο αποδεκτά έως και παντελώς άγνωστα στις εκλογικές τους περιφέρειες. Παράδειγμα έχω 5000 φίλους στο ΦΒ και μαζεύω περίπου 1.000.000 αντιδράσεις στις αναρτήσεις μου σε ετήσια βάση. Αυτό με κάνει εν δυνάμει υποψήφιο για δεκάδες κόμματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην εκλογική μου περιφέρεια με γνωρίζουν το πολύ 200 άνθρωποι. 

Εάν λοιπόν είσαι και εσύ σαν και εμένα έχεις μπροστά σου μια εβδομάδα (χρόνος υπεραρκετός) ώστε να αλλάξεις τα πράγματα. Γιατί για να εκλεγείς φίλε μου πρέπει το κόμμα σου να πάρει στην δική σου εκλογική περιφέρεια 3% που σημαίνει για παράδειγμα ότι χρειάζεσαι πάνω από 2000 ψήφους στην καλύτερη των περιπτώσεων (σε κάποιες μεγάλες εκλογικές περιφέρειες θες μέχρι και 9.000 ψήφους).

Για να πάρεις αυτούς τους ψήφους ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ FACEBOOK και το tweeter και βγες στο δρόμο.

Πάρε τις κάρτες και τα φυλλάδια σου (εάν δεν έχεις τότε γιατί κατέβηκες;;;;) και πάρε σεργιάνι ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ (όχι τις καφετέριες). Πήγαινε το ξημέρωμα (6 το πρωί) για να μιλήσεις με τους εργαζόμενους και το απόγευμα για να  μιλήσεις στους παππούδες ώστε να σε γνωρίσουν. 

-Πήγαινε στη λαϊκή όχι στις 10 που γίνεται τις κακομοίρας αλλά στις 7 το πρωί και μίλα με τους λαϊκατζήδες.  

- Πάρε αμπάριζα ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ (αμέσως μετά τα καφενεία ή την λαϊκή) 

- ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (έχεις δύο Κυριακές, ένα Σάββατο και ένα τριήμερο του Αγίου Κων/νου). 

- Το απόγευμα είναι το πιο ζόρικο. Μάθε τους συλλόγους της περιοχής σου (πολιτιστικούς, αθλητικούς) και πέρνα μια βόλτα. Άλλοι θα σε βρίσουν άλλοι θα σε εκτιμήσουν. 

ΤΕΛΟΣ και η πιο σημαντική συμβουλή. Μην το παίζεις Ανδρέας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Γίνεται ο παπάς στην εκκλησία και ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ. Ο κόσμος να πει το πρόβλημα του θέλει και να ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ και όχι να ακούει τις π@π@ριες του κάθε κόμματος. Μέσα από μια όμορφη συζήτηση μπορείς να κερδίσεις μια οικογένεια (10-20 ψήφους). 100 τέτοιες συζητήσεις να κάνεις εκλέχθηκες χωρίς να το καταλάβεις... 

Γιατί να μοιράζω κάρτες και φυλλάδια. Γιατί οι άνθρωπους ΞΕΧΝΟΥΝ. Έχουν έγνοιες. Εννοείται στην κάρτα σου θα βάλεις την φωτογραφία σου ΌΠΩΣ ΕΙΣΑΙ και όχι όπως θα ήθελες να είσαι. Έτσι θα σε θυμηθούν. Κάποιος που θα τους κάνει κλικ την κάρτα την βάζουν στα πιο απίθανα σημεία (αντί για τα σκουπίδια). Έχω βάλει κάρτες στην πιατοθήκη, στην ταμειακή μηχανή, στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Όσες με ενδιέφεραν ήταν στην πρώτη γραμμή. 

Και να θυμάσαι κάτι σημαντικό. Το 40% όσων ψηφίζουν αποφασίσουν τι θα ρίξουν τελευταία στιγμή. Που σημαίνει ότι από Πέμπτη και μετά για εσένα φίλε μου το 24ώρο δεν πρέπει να σου φτάνει. Εάν θες να ξεκουραστείς θα περιμένεις τη Δευτέρα. 

Όταν το ζήσεις αυτό θα καταλάβεις πολλά για το πως γίνονται οι εκλογές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail