Τα γεγονότα στη Χειμάρρα και η απουσία εθνικής πολιτικής για την ομογένεια

Μετά από τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας, ομογενή κ. Φρέντι Μπελέρη, καθώς και συνεργατών του με προσχηματικές κατηγορίες την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να εμποδίσουν την εκλογή του στις εκεί δημοτικές εκλογές. Και παρά τις αντιδράσεις των ομογενών, καθώς και την πανηγυρική εκλογή του φυλακισμένου μέχρι και σήμερα κ. Μπελέρη με πάνω από 60% την περασμένη Κυριακή, οι αλβανικές αρχές εξακολουθούν να επιδίδονται σε ένα όργιο απειλών, συλλήψεων και εκβιασμών σε βάρος του ελληνικού στοιχείου στη Βόρειο Ήπειρο.

Σε μια προσπάθεια του καθεστώτος Ράμα να εκδικηθεί το ελληνικό στοιχείο για την επιλογή του στις δημοτικές εκλογές, η τοπική πολεοδομία, συνοδεία στρατού και αστυνομίας, προέβη σε ενέργειες κατεδάφισης οικίας συνεργάτη του δημάρχου και φυλακισμένου κ. Μπελέρη στο χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας.

Δεν μας εκπλήσσουν οι εξελίξεις αυτές. Όταν η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες έχουν οδηγήσει στη σχεδόν πλήρη εγκατάλειψη των λίγων ομογενών μας, που απέμειναν στη μαρτυρική Βόρεια Ήπειρο, έρμαια στην ασυδοσία των αλβανικών κυβερνήσεων, τα γεγονότα αυτά έρχονται ως λογικό επακόλουθο.

Οι χλιαρές αντιδράσεις της κυβέρνησης των Αθηνών, σε αυτήν και σε κάθε αντίστοιχη αλβανική αυθαιρεσία και πρόκληση, όπως και στην περίπτωση της δολοφονίας Κατσίφα, με μόνιμη επωδό, ότι με τις ενέργειές της αυτές η Αλβανία δεν πληροί τα κριτήρια για την ένταξή της στη Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και την επίκληση στην ελληνοαλβανική φιλία, αποδεικνύουν την πλήρη απουσία εθνικής στρατηγικής και προφανώς δεν μπορούν να έχουν το παραμικρό αποτέλεσμα.

Απαιτείται χάραξη εθνικής στρατηγικής που θα αφορά και στο ζήτημα της ομογένειας στη γείτονα χώρα, έτσι ώστε οι αλβανικές κυβερνήσεις να υποχρεωθούν να σέβονται τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα των ομογενών μας. Να προστατευθεί η περιουσία τους, η προκοπή και η ευημερία τους.

Μια τέτοια πραγματικά εθνική πολιτική απέναντι στους ομογενείς και τον ελληνισμό, μόνον μια δημοκρατική και πατριωτική κυβέρνηση που θα ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την ομογένεια στη Βόρειο Ήπειρο, την Ίμβρο, την Τένεδο, την Κύπρο και οπουδήποτε αλλού, αντιμετωπίζοντάς την ως σάρκα από τη σάρκα του έθνους μας, μπορεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει.

Σήμερα, το πολιτικό κατεστημένο στη χώρα μας έχει άλλα ενδιαφέροντα και συμφέροντα να εξυπηρετήσει και το αποδεικνύει τόσο με τις πράξεις του, όσο και με τις παραλείψεις του.
Χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή στην κατεύθυνση της ανατροπής και οι εκλογές της 21ης Μαΐου δίνουν την ευκαιρία.

Αθήνα 18 Μαΐου 2023
Το Γραφείο Τύπου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail