Η ΕΕ δεν έχει ηγεσία, μόνο ΜΚΟ και δεξαμενές σκέψης που της λένε τι να κάνει - Ουγγαρέζα υπουργός

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας Judit Varga. (Facebook)
Freepen.gr -
Κανείς δεν έχει το θάρρος και την ικανότητα να ηγηθεί της Ευρώπης σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πολιτική ηγεσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας Judit Varga σε διάσκεψη της Βουδαπέστης την Πέμπτη, όπως αναφέρει το magyarhirlap.hu.

«Στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), τα ιδρύματα και οι δεξαμενές σκέψης λένε στην Ευρώπη πώς να διευθύνει την Ευρώπη, σύμφωνα με τη βούληση των ηγετών τους», είπε.

«Πρόσφατα, για ασύμμετρους λόγους, δημιουργήθηκε μια κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ της ηγεσίας της ΕΕ και της ουγγρικής κυβέρνησης. Αυτό συμβαίνει επειδή η ουγγρική κυβέρνηση, σε αντίθεση με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, λέει αυτό που σκέφτεται και κάνει αυτό που λέει», πρόσθεσε.

Η Βάργκα είπε πως η Ευρώπη σκοντάφτει στο στάδιο της ιστορίας ως ένα αδέξιο παράπλευρο σόου, παρασύρεται από κρίση σε κρίση, και από τη μεταναστευτική κρίση, προσπαθεί να χαράξει πολιτική με τρόπο που να είναι εντελώς διαχωρισμένος από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της. Είπε ότι το θεσμικό σύστημα απέτυχε επίσης κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στα πόδια με κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά το ξέσπασμα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου.

Προειδοποίησε πως η μετανάστευση είναι μια κρίση που εξακολουθεί να επηρεάζει την Ευρώπη και συνεχίζει να κοστίζει βαριά στον ουγγρικό προϋπολογισμό.

«Ταυτόχρονα, υπερασπιζόμενοι την Ευρώπη, πρέπει να πολεμάμε συνεχώς τις αποφάσεις και τις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», είπε. «Περιμένοντας ένα ακόμη χαστούκι αντί για οποιαδήποτε καλή πράξη, αυτή είναι η μοίρα της Ουγγαρίας» συμπλήρωσε η Βάργκα.

Επιπλέον σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, η ΕΕ έκανε συμφωνίες σχετικά με τα εμβόλια, και ωστόσο αυτά τα γραπτά κείμενα δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ, αναφερόμενη στη θολή υπόθεση που αφορά την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Δεν κρύβουμε το γεγονός ότι θέλουμε να καταστήσουμε υπεύθυνη τη λειτουργία των θεσμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά το κράτος δικαίου. Ας μιλήσουμε για το εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα σέβονται τους κανόνες, εάν το κράτος δικαίου λειτουργεί στους θεσμούς», είπε η υπουργός.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail