Όταν η ΝΔ σαρώνει στην καμένη βόρεια Εύβοια και ο Καραμανλής ξαναβγαίνει βουλευτής, αύριο να μη διαμαρτύρεσαι

facebook.com/kyriakosmitsotakis/
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε μια μεγάλη εκλογική νίκη, που φαντάζομαι ούτε ο ίδιος περίμενε, καταφέρνοντας να αποσπάσει περίπου 150.000 περισσότερες νίκες σε σχέση με το 2019, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε όντας αντιπολίτευση απέναντι σε έναν κακό πρωθυπουργό να χάσει 600.000 ψήφους.

Του Στρατή Μαζίδη

Πού οφείλεται αυτό; Σε πολλά. Καταρχήν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ελάχιστες διαφορές. Τα ίδια κάνουν, ωστόσο δε λένε τα ίδια. Πχ τα σύνορα της χώρας παραμένουν σουρωτήρι, ιδίως στο Αιγαίο, η παράνομη μετανάστευση δεν έχει αντιμετωπιστεί, όμως η ΝΔ λέει ότι αντιστέκεται, πως τα κατάφερε και πείθει το ακροατήριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να δώσει αγώνες όταν ο Μητσοτάκης έβαζε λουκέτο στα μαγαζάκια της γειτονιάς λόγω πανδημίας, κυνηγούσε υγειονομικούς και αποκαλούσε ψεκασμένους όσους δεν ήθελαν να εμβολιαστούν [αλήθεια τι ψήφισαν αυτά τα πάνω από 2 εκ; Τόσες ψήφους έλαβε η ΝΔ χθες], ασχολήθηκε περισσότερο με το πως θα αγκαλιάσει μικρές μειοψηφικές ομάδες αφήνοντας έναν Πολάκη μόνο του να κάνει αντιπολίτευση. Αντί να δώσει μάχη με το πρόστιμο των 100 ευρώ, έβαλε στα ψηφοδέλτια τον... Γεροτζιάφα.

Στην Ελλάδα οι ψηφοφόροι έχουν κοντή μνήμη. Το 1989-90 έδιωξαν τον Ανδρέα Παπανδρέου υπό το βάρος σκανδάλων. Το 1993 τον επανέφεραν κακήν κακώς.

Το 1996 στα ακριτικά νησιά σάρωσε το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη όταν λίγους μήνες νωρίτερα ευχαριστούσε τις ΗΠΑ για τα Ιμια και έλεγε πως θα έκανε ακριβώς τα ίδια ξανά.

Το 2007 κάηκε από άκρη σε άκρη όλη η Ελλάδα αλλά ξανακέρδισε ο Καραμανλής.

Το Σεπτέμβριο του 2015 τα νησιά που είχαν αρχίζει να στενάζουν από τις παράνομες εισροές μεταναστών, ψήφισαν... ΣΥΡΙΖΑ [τότε ακόμη περνούσαν και οι τελευταίοι Σύριοι με το κομπόδεμά τους αφήνοντας χρήματα] και πολύ μετά όταν είδαν μια άλλη πραγματικότητα άρχισαν το μαύρισμα.

Ομοίως τώρα οι κλειστές εκκλησίες, το αδικαιολόγητο κλείσιμο όλης της οικονομίας αντί για σωστά στοχευμένα μέτρα, η διάλυση της δημόσιας υγείας, τα Τέμπη, δεν επηρέασαν κανέναν. Αυτά που έπαιξαν ρόλο ήταν να μην ξανάρθει ο Τσίπρας, τα διάφορα pass και η ανάσα του ΕΝΦΙΑ. Η ΝΔ, ένα από τα κόμματα που οδήγησαν μαζί με το ΠΑΣΟΚ τη χώρα στην καταστροφή και τα μνημόνια, τις περικοπές, το ΦΠΑ στα ύψη κτλ, έλαβε ξανά μετά από 16 χρόνια πάνω από 40%. Σάρωσε στην καμένη βόρεια Εύβοια όταν ο κρατικός μηχανισμός επέλεξε να εστιάσει μόνο στην αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχουμε περισσότερα μέσα και ανθρώπους. Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής επανεκλέγεται πανηγυρικά βουλευτής παρά τα Τέμπη και ιδίως το δάκτυλο που κουνούσε για την κατάσταση των σιδηροδρόμων.

Στον ίδιο τόνο φαίνεται να ξεκινά η ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ, που στήριξε τα εξοντωτικά 100ευρά και τις υποχρεωτικότητες. 

Φυσικά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η λύση. Δοκιμάστηκε. Όμως για να λύσεις ένα πρόβλημα, δεν επιλέγεις δρόμους που σε οδήγησαν σε αδιέξοδα διότι όποιος ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Ίσως κάποιοι απολαμβάνουν τη διαδρομή μέχρι να οδηγηθούν στα αδιέξοδα. Όμως να μη διαμαρτυρηθούν για το οτιδήποτε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail