Το Κρεμλίνο απαντά στην απειλή της Ουκρανίας να σκοτώσει τον Πούτιν

http://en.kremlin.ru
Freepen.gr - Η ηγεσία της Ουκρανίας απέδειξε και πάλι τον "τρομοκρατικό " χαρακτήρα της απειλώντας να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ έδωσε διαβεβαιώσεις πως ο ρωσική ηγέτης είναι καλά προστατευμένος.

"Ένα τρομοκρατικό καθεστώς μιλά για τις τρομοκρατικές του φιλοδοξίες", δήλωσε ο Πεσκόφ στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος σχολίασε την παραδοχή από τον Βαντίμ Σκιμπίτσκι, αναπληρωτή επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR), ο οποίος δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο die Welt την Τετάρτη ότι ο Πούτιν ήταν στη λίστα δολοφονιών της Υπηρεσίας του.

Ο Πεσκόφ είπε πως τέτοιες δηλώσεις δείχνουν ότι η στρατιωτική επιχείρηση, που ξεκίνησε από τη Ρωσία στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ήταν "περισσότερο από δικαιολογημένη, περισσότερο από αναγκαία και πως πρέπει να ολοκληρωθεί”.

Όταν ρωτήθηκε αν οι συνθήκες ασφαλείας του Ρώσου προέδρου είχαν ενισχυθεί μετά την απειλή από το Κίεβο, ο Πεσκόφ απάντησε: "πιστέψτε με, οι υπηρεσίες ασφαλείας μας γνωρίζουν τη δουλειά τους και ξέρουν τι κάνουν.”

Στη συνέντευξή του, ο Σκιμπίτσκι ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν "παρατηρεί πως πλησιάζουμε όλο και περισσότερο σε αυτόν", υποδηλώνοντας ότι οι Ουκρανοί πράκτορες μέχρι στιγμής δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε αυτόν επειδή ο Ρώσος ηγέτης "παραμένει κρυμμένος.  

Ο αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών είπε επίσης ότι η GUR "προσπαθεί να σκοτώσει" τον επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Βάγκνερ, Ευγενί Πριγκόζιν, τον Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail