Τα δύσκολα έρχονται...

Η «προτροπή» από τον ισχυρό «Αμερικανό φίλο» για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων δε θα μπορούσε να είναι σαφέστερη - επιβεβαιώθηκε μάλιστα πριν λίγες μέρες στους Δελφούς από τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα και υπονοήθηκε από Έλληνες πολιτικούς.

Βασίλης Στοϊλόπουλος

Ως εκ τούτου, όποιοι περηφανεύονται με περισσή ευκολία, όπως κάνει το «πρόθυμο» ελληνικό πολιτικό σύστημα, ότι σε εποχές μεγάλης γεωπολιτικής ρευστότητας βρίσκεται «στη σωστή πλευρά της ιστορίας», μάλλον θα βρεθεί μπροστά και σε πολύ δύσκολες αποφάσεις. Λίαν συντόμως μάλιστα, καθότι τα «διαπιστευτήρια» συναλλαγής για υποχωρήσεις (σε Αιγαίο και Κύπρο) έχουν ήδη δοθεί ενόψει διακομματικών κυβερνήσεων στο μέλλον – και ας μη γίνεται προεκλογικός λόγος επ΄ αυτού.

Το μόνο που απομένει είναι να καμφθεί με κάποιο τρόπο η αντίδραση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Όμως, επ΄ αυτού υπάρχει και η εμπειρία της επαίσχυντης «Συμφωνίας των Πρεσπών», που ο μεν ένας την ψήφισε ο δε έτερος την τίμησε, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά το 2019.

ΥΓ. Και, όπως διδάσκει συχνά η Ιστορία: όποιος γνωρίζει το παρελθόν βλέπει καλύτερα το παρόν. Και όποιος ερμηνεύει καλύτερα το παρελθόν αυτός μπορεί και να διαμορφώνει καλύτερα το μέλλον.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail