Τσέχικο χαστούκι στην Ουκρανία από τον Πετρ Πάβελ!

Ο Πετρ Πάβελ, ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας, έδωσε μια απλή αλλά αυστηρή προειδοποίηση στη Δύση: Αποχώρηση από τον πόλεμο της Ουκρανίας!

Abhijeet Sen - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας απασχολεί τη διεθνή κοινότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Εν μέσω της τρέχουσας κατάστασης, ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ προέβη σε μια δήλωση που έχει προκαλέσει έκπληξη. Έχει προειδοποιήσει την Ουκρανία ότι θα υποστεί «τρομερές απώλειες» ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη αντεπίθεσή της. Αυτή η δήλωση έχει θεωρηθεί ως «έλεγχος πραγματικότητας» για την Ουκρανία και το ΝΑΤΟ.

Ο Πετρ Πάβελ είναι ο πρώην Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ και έχει ιστορικό στις πληροφορίες. Η εμπειρία του σε αυτούς τους τομείς τον έχει κάνει σημαντική προσωπικότητα σε θέματα διεθνούς ασφάλειας. Είναι γνωστός για τις ειλικρινείς απόψεις και την ευθύτητα του. Η τελευταία του δήλωση τον έβαλε για άλλη μια φορά στο επίκεντρο.

Ο Πετρ Πάβελ άφησε να εννοηθεί ότι το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες για το χειρότερο, ανεξάρτητα από τις προσπάθειές τους. Αυτή η δήλωση ερμηνεύτηκε ως προειδοποίηση προς την Ουκρανία να μην κλιμακώσει τη σύγκρουση. Είναι επίσης μια υπενθύμιση πως η κατάσταση απέχει πολύ από το να επιλυθεί και ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση στη σύγκρουση.

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε… στη διάθεσή μας για να ενθαρρύνουμε τους Ουκρανούς και να τους υποστηρίξουμε να είναι επιτυχημένοι. Αλλά εσωτερικά, θα πρέπει επίσης να είμαστε έτοιμοι για άλλα ενδεχόμενα», είπε ο Πάβελ, ο οποίος βρισκόταν στο Λονδίνο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ'.

Το Κίεβο δεν πρέπει να «υποτιμά τους Ρώσους επειδή έχουν αρκετό ανθρώπινο δυναμικό, έχουν ακόμα αρκετό εξοπλισμό», πρόσθεσε. «Και φυσικά, το να είναι στην άμυνα τους διευκολύνει γιατί η Ουκρανία θα έχει υποστεί τρομερές απώλειες, ακόμα κι αν είναι καλά προετοιμασμένοι. Επομένως, η επίθεση σε έναν εχθρό όπως η Ρωσία θα είναι δύσκολη και οι Ρώσοι δεν θα αιφνιδιαστούν».

Ο Τσέχος πρόεδρος, ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο με τη Σλοβάκα ομόλογό του Ζουζάνα Καπούτοβα στα τέλη Απριλίου, είπε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι τους ζητούσε πυρομαχικά.

Η προειδοποίηση από τον Petr Pavel έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της υποστήριξης του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία. Εξέφρασε επίσης ανησυχίες για το επίπεδο ετοιμότητας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Υπογραμμίζει επιπλέον τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την επίλυση της σύγκρουσης.

Η προειδοποίηση τονίζει ακόμη την ανάγκη για την Ουκρανία να επιδιώξει μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση και να συνομιλήσει με την Κίνα και τη Ρωσία για μια ειρηνική επίλυση της κρίσης.

Η προειδοποίηση του Petr Pavel προς την Ουκρανία δεν είναι η πρώτη φορά που ένα κράτος της ΕΕ προβαίνει σε έναν έλεγχο πραγματικότητας στη διεθνή κοινότητα. Η Γαλλία, η Ουγγαρία και η Ισπανία στο παρελθόν δεν υποστήριξαν τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία και τώρα μια χώρα υπό την ηγεσία ενός πρώην στρατιωτικού προέδρου του ΝΑΤΟ έχει σχεδόν ζητήσει από το ΝΑΤΟ να αποσυρθεί.

Αν αυτό δεν είναι χαστούκι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τι είναι!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail