Θέλουν πραγματικά τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο; Τώρα η Δύση αποφάσισε να δώσει στην Ουκρανία πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς…

pixabay
Πλησιάζουμε επικίνδυνα στην «καυτή φάση» του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στο δυτικό κόσμο δεν συνειδητοποιούν καν τι συμβαίνει. Εμπιστεύονται απλώς τους ηγέτες μας όταν μας λένε ότι δε θα χρειαστεί ποτέ να εμπλακούμε άμεσα σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά εν τω μεταξύ αυτοί οι ίδιοι ηγέτες συνεχίζουν να μας ωθούν όλο και πιο κοντά σε ένα τέτοιο σενάριο. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Νωρίτερα σήμερα, μάθαμε πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον παραδώσει πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς «Storm Shadow» στην Ουκρανία:

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραδώσει πολλαπλούς πυραύλους κρουζ «Storm Shadow» στην Ουκρανία, δίνοντας στη χώρα μια νέα ικανότητα πλήγματος μεγάλου βεληνεκούς πριν από μια πολυαναμενόμενη αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων, ανέφεραν στο CNN πολλοί ανώτεροι δυτικοί αξιωματούχοι.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας, αποκαλώντας τη δωρεά «την καλύτερη ευκαιρία της Ουκρανίας να αμυνθεί ενάντια στη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα της Ρωσίας», επιβεβαίωσε τη συναλλαγή την Πέμπτη, αφού το CNN ανέφερε αποκλειστικά τη συμφωνία.

Αυτοί οι πύραυλοι δεν έχουν αρκετό βεληνεκές για να φτάσουν στη Μόσχα, αλλά έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν στρατηγικούς στόχους πολύ βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με το CNN, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου «έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την ουκρανική κυβέρνηση ότι αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους»:

Το Storm Shadow είναι ένας πύραυλος κρουζ μεγάλης εμβέλειας με δυνατότητες stealth, που αναπτύχθηκε από κοινού από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, ο οποίος εκτοξεύεται συνήθως από αέρος. Με βεληνεκές βολής άνω των 250 χιλιομέτρων ή 155 μιλίων, είναι πολύ μικρότερο από την ικανότητα εμβέλειας των 185 μιλίων των αμερικανικών τακτικών πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-επιφανείας Στρατού ή ATACMS, που έχει ζητήσει από καιρό η Ουκρανία.

Ουσιαστικά, το Storm Shadow έχει το εύρος να χτυπήσει βαθιά σε ρωσικά εδάφη στην Ανατολική Ουκρανία. Ένας δυτικός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την ουκρανική κυβέρνηση πως αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους και όχι εντός της Ρωσίας. Οι Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν κάνει συχνές δημόσιες δηλώσεις προσδιορίζοντας την Κριμαία ως κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας, περιγράφοντάς την ως «παράνομα προσαρτημένη».

Φυσικά οι Ουκρανοί θεωρούν την Κριμαία ως «κυρίαρχο έδαφός» τους και οι Ρώσοι θεωρούν επίσης την Κριμαία ως «κυρίαρχο έδαφος».

Και πολλοί ειδικοί αναμένουν ήδη ότι οι Ουκρανοί θα χρησιμοποιήσουν αυτούς τους νέους πυραύλους για να χτυπήσουν τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας που σταθμεύει στην Κριμαία. Εδώ είναι μόνο ένα παράδειγμα:

Ο Μπεν Χότζες, πρώην Διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, έγραψε στο Twitter: «Μπράβο ΗΒ!»

Πρόσθεσε: «Αυτό θα δώσει στην Ουκρανία την ικανότητα να καταστήσει την Κριμαία αβάσιμη για τις ρωσικές δυνάμεις» και θα αναγκάσει τη Ρωσία να επανεξετάσει πού θα τοποθετήσει τον στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα.

Εάν αρχίσουν να πέφτουν βροχή οι πυραύλους κρουζ στη ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη, αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να προκαλέσει τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον ουκρανικών στόχων.

Και αν οι Ρώσοι αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα τακτικά πυρηνικά τους, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη υπονοήσει έντονα πως είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών μέσων.

Μόλις φτάσουμε σε αυτό το στάδιο, δε θα υπάρχει γυρισμός.

Προς το παρόν, οι Ουκρανοί συνεχίζουν να επιμένουν πως βρίσκονται στα πρόθυρα να εξαπολύσουν μια πολύ ισχυρή «αντεπίθεση» που θα ανατρέψει την παλίρροια του πολέμου:

Ο Ζελένσκι είπε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Πέμπτη από το BBC ότι θα ήταν «απαράδεκτο» να ξεκινήσει η επίθεση τώρα γιατί θα χαθούν πάρα πολλές ζωές.

«Με (ό,τι έχουμε) μπορούμε να προχωρήσουμε και να έχουμε επιτυχία», είπε ο Ζελένσκι στη συνέντευξη, σύμφωνα με το BBC. «Αλλά θα χάναμε πολλούς ανθρώπους. Νομίζω ότι αυτό είναι απαράδεκτο».

Μπόρεσε η ουκρανική κυβέρνηση να συγκεντρώσει αρκετούς ξένους μισθοφόρους για να κάνει δυνατή μια νέα «αντεπίθεση»;

Είμαι δύσπιστος, αλλά οι επόμενες εβδομάδες θα μας δείξουν αν μπλοφάρουν ή όχι.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται πως θα μπορούσαμε να είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης σύγκρουσης που ξεσπά στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, η Ισλαμική Τζιχάντ έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 800 ρουκέτες στο Ισραήλ και ο ισραηλινός στρατός έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 190 αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα ως απάντηση:

Η Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ είχε εκτοξεύσει 803 ρουκέτες στο Ισραήλ από το πρωί της Τετάρτης έως τις 20:00 το απόγευμα της Πέμπτης, και ο Ισραηλινός Στρατός είχε πραγματοποιήει 191 αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο Ισραηλινός Στρατός σκότωσε τον διοικητή πυραύλων της Ισλαμικής Τζιχάντ Αλί Γκάλι γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης και τον αναπληρωτή του, Αχμέντ Αμπού Ντάκα, γύρω στις 4:30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Αυτή είναι μια τεράστια δοκιμασία για την κυβέρνηση Νετανιάχου.

Εάν η απάντηση των IDF σε αυτές τις επιθέσεις κριθεί πολύ αδύναμη, ο Νετανιάχου θα χάσει μεγάλη δημόσια υποστήριξη.

Αλλά εάν η απάντηση των IDF είναι πολύ ισχυρή, θα μπορούσε ενδεχομένως να πυροδοτηθεί ένας μεγάλος περιφερειακός πόλεμος.

Αυτήν την στιγμή, οι Ισραηλινοί υπόσχονται ότι «η εκστρατεία θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί»:

Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Γκάλαντ δήλωσαν πως «η εκστρατεία θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί», μετά από εκτίμηση της κατάστασης ύστερα από την επίθεση με ρουκέτα στο Ρεχοβότ που σκότωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε 10 άτομα.

Έδωσαν περαιτέρω οδηγίες στις δυνάμεις ασφαλείας να «συνεχίσουν να επιβάλλουν βαρύ τίμημα στην Ισλαμική Τζιχάντ για την επιθετικότητά της εναντίον των πολιτών του Ισραήλ», ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού.

Ας ελπίσουμε ότι μια κατάπαυση του πυρός μπορεί να επιτευχθεί γρήγορα.

Γιατί αν οι Ισραηλινοί στείλουν στρατεύματα στη Γάζα, όλα θα αλλάξουν.

Πριν τελειώσω αυτό το άρθρο, υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που ήθελα να αναφέρω.

Καθώς πλησιάζουμε σε έναν πόλεμο με την Κίνα, ορισμένοι ηγέτες στην Ουάσιγκτον προτείνουν να ανατινάξουμε την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company μετά από μια εισβολή, προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των Κινέζων:

Ο υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν σε δηλώσεις του στις αρχές αυτής της εβδομάδας αντέκρουσε την ιδέα να βομβαρδίσουν οι ΗΠΑ τα εργοστάσια ημιαγωγών του νησιού σε περίπτωση κινεζικής εισβολής.

Ο εκπρόσωπος Seth Moulton (D-MA) είπε πρόσφατα πως οι ΗΠΑ θα πρέπει «να καταστήσουν πολύ σαφές στους Κινέζους ότι εάν εισβάλετε στην Ταϊβάν, θα ανατινάξουμε την TSMC», αναφερόμενος στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, η οποία παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προηγμένων chips του κόσμου.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του Moutlon, ο υπουργός Άμυνας της Ταϊβάν Chiu Kuo-cheng είπε ότι ο στρατός δεν θα το επέτρεπε να συμβεί.

Αυτό δείχνει πόσο δραματικά έχει επιδεινωθεί η σχέση μας με την Κίνα.

Κάποτε, θα ήταν αδιανόητο για ένα μέλος του Κογκρέσου να πει κάτι τέτοιο.

Αλλά τώρα πολλοί από τους πολιτικούς μας αναγνωρίζουν ανοιχτά πως αργά ή γρήγορα ο πόλεμος με την Κίνα έρχεται.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να προσπαθήσω να συνοψίσω αυτό που αντιμετωπίζουμε.

Έχουμε ήδη εμπλακεί σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων με τη Ρωσία που θα μπορούσε σύντομα να μετατραπεί σε πόλεμο πυροβολισμών, σε μια μεγάλη περιφερειακή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή που θα μπορούσε να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή, και οι πολιτικοί μας μιλούν δημόσια για έναν επερχόμενο πόλεμο με την Κίνα.

Ναι, νομίζω ότι βρισκόμαστε σίγουρα σε μια εποχή «πολέμων και φημών για πολέμους» , αλλά οι περισσότεροι από εμάς στον δυτικό κόσμο εξακολουθούμε να είμαστε εντελώς και εντελώς ανίδεοι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στο δυτικό κόσμο εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι ηγέτες μας είναι ικανοί και πως έχουν τα πάντα υπό έλεγχο.

Δυστυχώς, όταν συνειδητοποιήσουν την αλήθεια, θα είναι πολύ αργά για να αντιστρέψουν την πορεία τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail