Η πολεμοχαρής αμερικανική αυτοκρατορία συντρίβεται, οι μέρες των ψεμάτων δυτικών μέσων είναι μετρημένες

Photo: REUTERS/Henry Nicholls
Τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν ήταν ποτέ τόσο κραυγαλέα στην προπαγάνδα τους για την αυτοκρατορία των ΗΠΑ.

Οι αξιώσεις είναι νηματώδεις. Καθώς η πολεμοχαρής κυβέρνηση/καθεστώς των ΗΠΑ και οι δυτικοί/ΝΑΤΟϊκοί ιμπεριαλιστές λακέδες της γίνονται όλο και πιο εκτεθειμένοι και απελπισμένοι να διατηρήσουν την αξιοπιστία τους, το ίδιο συμβαίνει και με τα μέσα ενημέρωσης τους. Οι New York Times, το BBC, το CNN - και πολλά άλλα - κατέληξαν ένα αξιοκαταφρόνητο αστείο για το κοινό. Είναι προσβολή της κοινής νοημοσύνης.

Finian Cunningham - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ψευδείς ειδήσεις υπάρχουν εδώ και αιώνες, αλλά τώρα γίνονται ολοφάνερα προφανείς και αυτοκαταστροφικές. Με τον ίδιο τρόπο που η πολεμοχαρής αυτοκρατορία των ΗΠΑ γίνεται ολοφάνερα προφανής και αυτοκαταστροφική.

Η αποσύνδεση με την πραγματικότητα και η υποβάθμιση της υποτιθέμενης ανεξάρτητης δημοσιογραφίας αντανακλάται σε επίπεδα ρεκόρ δυσπιστίας μεταξύ του δυτικού κοινού προς τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από τις εταιρείες.

Σε αυτή τη συνέντευξη, οι συγγραφείς Bruce Gagnon και Daniel Lazare με έδρα τις ΗΠΑ καταρρίπτουν τις αξιώσεις των δυτικών μέσων ενημέρωσης.

Η συστηματική συγκάλυψη της δολιοφθοράς του Nord Stream από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ – μια πράξη πολέμου και κρατικής τρομοκρατίας – καταδεικνύει τη δουλοπρεπή λειτουργία των δυτικών μέσων ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι αποτελούν πυλώνες ανεξάρτητων ειδήσεων και ελευθερίας ενημέρωσης.

Μέσα ενημέρωσης όπως οι New York Times, η Washington Post και το βρετανικό κρατικό BBC, μεταξύ πολλών άλλων, έχουν εκτεθεί ως αξιολύπητα εργαλεία προπαγάνδας για τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα ιμπεριαλιστικά καθεστώτα του ΝΑΤΟ.

Όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν αγνοήσει αξιόπιστα ερευνητικά ρεπορτάζ του Seymour Hersh (και άλλων) που έχουν εμπλακεί πολύ εύλογα τη δολιοφθορά του Nord Stream από τις ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του Αμερικανού προέδρου Joe Biden.

Ένα άλλο θέμα λίθο είναι η άθλια δίωξη του Τζούλιαν Ασάνζ. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν ξανά αυτό που συνιστά μια συγκλονιστική παραβίαση των δικαιωμάτων του Ασάνζ και τη δημοσίευση των αρχών μέσω της οργάνωσης πληροφοριοδοτών Wikileaks. Το μόνο «έγκλημα» του Τζούλιαν Ασάνζ είναι ότι αποκάλυψε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι ΗΠΑ και οι ιμπεριαλιστές λακέδες τους.

Η φρικτή κακομεταχείριση, πράγματι τα βασανιστήρια του Ασάνζ – τέσσερα χρόνια στη βρετανική απομόνωση εν αναμονή της έκδοσης στις ΗΠΑ για ψευδείς «κατηγορίες κατασκοπείας» – είναι μια βίαια επίθεση στη δημοσιογραφία και το δικαίωμα του κοινού να γνωρίζει. Ωστόσο, οι υποτιθέμενοι αυτοαποκαλούμενοι υπερασπιστές των δυτικών μέσων ενημέρωσης της «αλήθειας» και των «βασισμένων σε γεγονότα» αντικειμενικών πληροφοριών – συνωμότησαν για να σιωπήσουν και να επιτρέψουν τη δίωξη του Ασάνζ. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αποδεικνύονται συνένοχοι στην καταστροφή των ίδιων των αρχών της δημοσιογραφίας που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν.

Όπως επισημαίνουν οι Bruce Gagnon και Daniel Lazare, είναι έγκλημα να λες την αλήθεια και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εκτίθενται στην απεχθή παράλειψη του καθήκοντος να  την αναφέρουν ανεξάρτητα. Θεωρούνται περισσότερο από ποτέ ως άχρηστα εργαλεία της αυτοκρατορίας.

Η σωστή κατανόηση του σαμποτάζ του Nord Stream και της περίπτωσης του Τζούλιαν Ασάνζ θα έδινε στο δυτικό κοινό μια κριτική εικόνα της ιμπεριαλιστικής φύσης των κυβερνήσεών τους – καθεστώτων που εξυπηρετούν φιλοπόλεμα καπιταλιστικά συμφέροντα. Η κρίσιμη μάζα πρέπει να αποτραπεί με κάθε κόστος από τους υπηρέτες των μέσων ενημέρωσης της Αυτοκρατορίας.

Από την σκοπιά της δυτικής ιμπεριαλιστικής δύναμης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, είναι επιτακτική και απολύτως ζωτική η συγκάλυψη των σκανδάλων της επίθεσης στο Nord Stream και του Τζούλιαν Ασάνζ, μεταξύ άλλων. Εάν το κοινό επρόκειτο να γίνει ευρύτερα συνειδητοποιημένο, τότε ολόκληρο το οικοδόμημα των δυτικών κυβερνήσεων καταρρέει. Αυτός είναι ο λόγος που τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι πιο κραυγαλέα από ποτέ να συγκαλύψουν. Όμως η αλήθεια θα νικήσει.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία γίνεται πιο φανερός ως ένας ιμπεριαλιστικός πόλεμος αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας. Αυτός ο πόλεμος βρίσκεται σε απελπιστικό κίνδυνο να εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιο πόλεμο που θα μπορούσε να εξαπολύσει μια πυρηνική καταστροφή.

Η ίδια συγκάλυψη από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης λειτουργεί σε σχέση με την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επίθεση του ΝΑΤΟ προς την Κίνα. Και πάλι, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης περιστρέφουν την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα της υποτιθέμενης κινεζικής απειλής για να δικαιολογήσουν αυτό που είναι μια τρελή πολεμοχαρής ατζέντα για την αντιμετώπιση της Κίνας και την υποστήριξη των αμερικανικών ηγεμονικών φιλοδοξιών.

Μια δελεαστική θετική προοπτική είναι ότι τα επικριτικά, ανεξάρτητα ΜΜΕ σταδιακά και αμείλικτα σπάνε το μονοπώλιο των δυτικών μέσων προπαγάνδας. Το Διαδίκτυο και οι παγκόσμιες επικοινωνίες φροντίζουν για αυτό – αν και ενάντια στην απαίσια λογοκρισία από τα δυτικά καθεστώτα.

Ωστόσο, το κατεστημένο των δυτικών μέσων ενημέρωσης αντιμετωπίζονται όλο και περισσότερο με δυσπιστία και περιφρόνηση από το δυτικό κοινό και παγκοσμίως.

Ζούμε σε μια υποδειγματική εποχή του θρυλικού Αυτοκράτορα Χωρίς Ρούχα. Η ψεύτικη εικόνα των κυρίαρχων δυτικών καθεστώτων και των ψεύτικων εταιρικών τους μέσων δεν ήταν ποτέ τόσο υποβαθμισμένη αλλά και ποτέ τόσο εύθραυστη. Οι μέρες της δυτικής μηχανής ψέματος είναι μετρημένες. Ευθύνεται μόνο για τον εαυτό της για την άθλια κακή εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Τα δυτικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι είναι «ελεύθερα». Για γέλια, είναι «ελεύθεροι» να είναι σκλάβοι του ψέματος και της προπαγάνδας.

Μια συντριβή έχει καθυστερήσει πολύ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail