Σάλεχ Μουσλίμ: Εμφύλιος στην Τουρκία αν ηττηθεί ο Ερντογάν

Freepen.gr -
Δεν υπάρχουν «εγγύηση» για ειρήνη εάν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χάσει τις εκλογές της 14ης Μαΐου, δήλωσε ο Σάλεχ Μουσλίμ, συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος στα βορειοανατολικά Συρία, την Πέμπτη.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο North Press, ο Μουσλίμ είπε ότι ο Ερντογάν επιδιώκει μια νεο-οθωμανική περιφερειακή τάξη για να αντικαταστήσει το «Greater Middle East Project», μια πολιτική της εποχής Μπους ΙΙ για να αναδιαμορφώσει την περιοχή. «Το νεο-οθωμανικό όραμα του Ερντογάν πρέπει να επεκταθεί στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία και να εξοντώσει τους Κούρδους όπου κι αν βρίσκονται», είπε ο έμπειρος πολιτικός στο North Press.

Ωστόσο, ο Μουσλίμ είναι επίσης προβληματισμένος από την πιθανή αντίδραση εντός του στρατοπέδου του Ερντογάν σε μια ήττα στην κάλπη. Προηγουμένως δήλωσε πως η Τουρκία μπορεί να εμπλακεί σε εμφύλιο πόλεμο. Στο North Press, διευκρίνισε ότι το κυβερνών κόμμα AK, όπως και η αντιπολίτευση, έχει πελατειακές σχέσεις με μια σειρά από «μαφίες και εγκληματικά κυκλώματα, καθώς και με τη SADAT», μια ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν για να στείλει όπλα στη Hayat Tahrir al-Sham (HTS) στη βορειοδυτική Συρία και να προσλάβει Σύριους να πολεμήσουν για το Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία.

«Όταν αυτή η κυβέρνηση καταρρεύσει, τα συμφέροντα αυτών των μπλοκ θα πληγούν και δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και σίγουρα θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα, τους στόχους και τα κέρδη τους, προειδοποιεί ο Μουσλίμ. «Ως εκ τούτου, υπάρχει πιθανότητα να συμβεί μια σύγκρουση μεταξύ αυτών των μαφιών και των ένοπλων παράνομων μπλοκ, καθώς και του στρατού και της αστυνομίας και άλλων. Θα υπάρξουν επίσης επιθέσεις κατά Κούρδων, Αλαουιτών και άλλων μειονοτήτων εντός της Τουρκίας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail