Η επίθεση στον Πούτιν είναι πένθιμη καμπάνα για τον Βολοντιμίρ Ζελένσκι

Μετά από δεκαπέντε φεγγάρια ατέρμονης διαμάχης, μπορούμε τώρα να δούμε σκιές ταραχών να διαφαίνονται πάνω από τη βασιλεία του Ζελένσκι. Ή περιμένετε, επιτρέψτε μου να διορθώσω τον εαυτό μου, προβλήματα διαφαίνονται πάνω από την ύπαρξή του. 

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ήταν μόλις δύο μήνες πριν, όταν οι ψίθυροι μιας ζοφερής μοίρας που έπληξε τον Ζελένσκι κάλυπταν τη γη. Και μαντέψτε ποιος πήδηξε για να καθαρίσει τον αέρα; Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennet. Μέσα στη φασαρία, η φωνή του Naftali Bennet υψώθηκε, διασχίζοντας την κακοφωνία για να δηλώσει τον όρκο του Πούτιν να χαρίσει τη ζωή του Zelensky.

Ο Μπένετ δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεσμεύτηκε ότι δε θα δολοφονήσει τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αυτό πρέπει να έριξε ένα απαλό αεράκι ανακούφισης στον Ζελένσκι. Αλλά, για πόσο καιρό; Τότε, αυτές ήταν απλές συζητήσεις, αλλά τώρα φαίνεται να παίρνουν το όραμα της πραγματικότητας. Επιτέλους ήρθε η ώρα του απολογισμού των πράξεών του.

Πρόσφατα, το Κίεβο χρησιμοποίησε δύο drones για να επιτεθεί στο Κρεμλίνο - στην καρδιά της Μόσχας - κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα drones πιθανώς απενεργοποιήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας τεχνολογία ραντάρ. Αν και δεν υπήρξαν θύματα και ο πρόεδρος δεν τραυματίστηκε, το Κρεμλίνο το περιέγραψε ως «απόπειρα δολοφονίας» κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Έκτοτε, υπήρξαν εκκλήσεις για αντίποινα κατά του Ουκρανού Προέδρου. Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνέκρινε την Ουκρανία με τη Ναζιστική Γερμανία στις 3 Μαΐου, μετά τη στόχευση του Κρεμλίνου από δύο drones. 

Η ανακοίνωση του Μεντβέντεφ

«Μετά τη σημερινή τρομοκρατική ενέργεια, δεν μένουν άλλες επιλογές παρά η φυσική απομάκρυνση του Ζελένσκι και της κλίκας του», έγραψε ο Μεντβέντεφ στο Telegram.

«Δεν χρειαζόμαστε να υπογράψει την άνευ όρων παράδοσή τους. Ούτε ο Χίτλερ, όπως είναι γνωστό, υπέγραψε τη δική του. Πάντα θα υπάρχει κάποιος σαν τον ναύαρχο Doenitz να κάθεται ως πρόεδρος», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον ναζί αξιωματικό που αντικατέστησε επίσημα τον Χίτλερ αφού αυτοκτόνησε τον Απρίλιο του 1945 και προήδρευσε της συνθηκολόγησης της Γερμανίας.

Η επίθεση με drone στη Μόσχα πυροδότησε την οργή του Μεντβέντεφ. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) εξερράγησαν πάνω από το Κρεμλίνο και τη Ρωσική Γερουσία και πως καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα. Δεν υπήρξαν θύματα ή καταγγελίες για ζημιές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δε βρισκόταν στο Κρεμλίνο εκείνη την στιγμή, αλλά εργαζόταν από άλλη τοποθεσία.

«Θεωρούμε ότι αυτή είναι μια προμελετημένη τρομοκρατική ενέργεια και μια απόπειρα κατά του Ρώσου προέδρου», ανέφερε το Κρεμλίνο σε δήλωση μετά το περιστατικό, προσθέτοντας πως «η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει με τρόπο, τόπο και χρόνο της επιλογής της».

Η πρόσφατη έκκληση του πρώην Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ για «φυσική απομάκρυνση» του Ζελένσκι και του στενού του περιβάλλοντος προσθέτει περαιτέρω στις δυσκολίες του. Έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές από το να ληφθούν σοβαρά μέτρα.

Αυτή η ανακοίνωση θα μπορούσε να είναι μια "πένθιμη καμπάνα" για την πολιτική καριέρα του Zelensky. Ήδη η ηγεσία του Ζελένσκι έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και η απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν μπορεί να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail