Μετά από 224 ημέρες τελείωσε η μάχη του Μπαχμούτ - Στα χέρια της Βάγκνερ η πόλη

Freepen.gr - Στις 20 Μαΐου 2023, στις 12:00 τοπική ώρα, μονάδες της Wagner PMC ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εισβολή τους στο Bakhmut, ένα από τα βασικά σημεία αντίστασης του ουκρανικού στρατού στο Donbass.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, το τελευταίο τμήμα του πολυώροφου συγκροτήματος διαμερισμάτων, γνωστό ως «Αεροπλάνο», είχε καταληφθεί.

Το καθεστώς Ζελένσκι αναφερόταν στον Μπαχμούτ ως «Φρούριο Μπαχμούτ». Σήμερα αυτό το «φρούριο έχει πέσει» παρά τις προσπάθειες περισσότερων από 80.000 ουκρανικών στρατευμάτων που δρούσαν προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να υπολογίζονται οι εφεδρείες από το Χάρκοβο, το Σβάτοφσκ, το Κρασνολίμαν και τη Ζαπορίζια.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη του Μπαχμούτ διήρκεσε 224 ημέρες. Ο επικεφαλής της Wagner PMC, Yevgeny Prigozhin, δήλωσε πως το Bakhmut απελευθερώθηκε αποκλειστικά από τους μαχητές της εταιρείας.

Ο Πριγκόζιν είπε ότι «πολέμησαν τόσο τον ουκρανικό στρατό όσο και τους Ρώσους στρατιωτικούς γραφειοκράτες που έβαζαν μπαστούνια στους τροχούς τους». Κατηγόρησε τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σόιγκου και τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Γερασίμοφ πως «πέθαναν πενταπλάσιοι στρατιώτες από όσο μπορούσαν εξαιτίας των ιδιοτροπιών τους».

Στις 25 Μαΐου, η Wagner PMC θα αρχίσει να αποσύρει τις μονάδες της για ανάπαυση και επανεκπαίδευση, είπε ο Prigozhin. Οι θέσεις στο Μπαχμούτ θα μεταφερθούν σε μονάδες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail