Τα πρώην σοβιετικά κράτη σε διασταυρούμενα πυρά μεταξύ Δύσης - Ρωσίας

Freepen.gr - Η Δύση επιδιώκει σταθερά να βάλει τους στενότερους συμμάχους της Ρωσίας στον μετασοβιετικό χώρο σε μια πολύ άβολη θέση σχετικά με τους δεσμούς τους με τη Μόσχα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Τσάργκραντ που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών την Τετάρτη, ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας είπε: «Υπάρχουν πολλά γεγονότα που βασίζονται σε ενέργειες, δηλώσεις από τους στενότερους συμμάχους μας, τους στρατηγικούς μας εταίρους που λένε ότι έχουν τεθεί (για να το θέσω ήπια) σε μια πολύ άβολη θέση». «Προσπαθούν να μην κάνουν τίποτα που θα προκαλούσε οικονομική ζημιά», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. "Η Δύση απαιτεί μεθοδικά και κυνικά να μην κάνουν βήματα αντίθετα προς τα συμφέροντά της, υποσχόμενη τα πάντα κάτω από τον ήλιο. Αν και στην πραγματικότητα σημαίνει μόνο ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις", θρηνούσε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι σύμμαχοι της Μόσχας «βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε διασταυρούμενα πυρά», με τη Ρωσία, την EAEU και την CIS να αντιπροσωπεύουν, όπως είπε, «τη μερίδα του λέοντος» των οικονομικών τους δεσμών. Εν τω μεταξύ, ο ρόλος της Δύσης στην οικονομία της Κεντρικής Ασίας και του Νοτίου Καυκάσου αυξάνεται, πρόσθεσε.

«Ταυτόχρονα, επεκτείνεται το δίκτυο των χρηματοδοτούμενων από τον προϋπολογισμό ΜΚΟ, κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν θα τις απαριθμήσω· είναι γνωστές», υποστήριξε ο Λαβρόφ. "Αλλά παρ' όλα αυτά, πιστεύω πως αυτές οι χώρες στέκονται μαζί με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Είναι πραγματικά σύμμαχοί μας. Η Ημέρα της Νίκης, 9 Μαΐου 2023, το επιβεβαίωσε εκ νέου", τόνισε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail