Η εσφαλμένη λογική της χαμένης ψήφου

Στις περισσότερες συνεντεύξεις τίθεται το ερώτημα της χαμένης ψήφου από τους πολίτες, εάν ψηφίσουν ένα μικρό κόμμα που δεν έχει δημοσκοπικά πολλές πιθανότητες να μπει στο Κοινοβούλιο.

Η απάντησή που δίνω είναι ότι με βεβαιότητα χαμένη ψήφος είναι αυτή που δίνεται σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του πολίτη, δεν θα τηρήσει δηλαδή τις προεκλογικές πολιτικές υποσχέσεις (δεσμεύσεις), όποιο κι αν είναι αυτό, μεγάλο ή μικρό.

Εάν ψηφίζει κάποιος ένα μεγάλο κόμμα που του υπόσχεται λαγούς και πετραχήλια και όλα αυτά μετά τις εκλογές αποδεικνύονται ψεύδη, τότε ναι, αυτή στην πράξη είναι η ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ. 

Που κάποτε, όπως έχει αποδειχθεί οδυνηρά κατ' επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν, γίνεται ακόμη χειρότερα από το απλά χαμένη.

Στέλιος Φενέκος - υποναύαρχος ε.α, πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail