Η Figaro αποκαλύπτει την πλάνη πίσω από τη συμφωνία σιτηρών του Κιέβου για τον παγκόσμιο Νότο

Οι ισχυρισμοί της Ρωσίας ότι τα ουκρανικά σιτηρά έχουν εκτραπεί σε δυτικά κράτη αντί να σταλούν στους αποδέκτες τους στον Παγκόσμιο Νότο απορρίφθηκαν από τα Mainstream Media (MSM) ως «προπαγάνδα», αλλά τώρα δεν υπάρχει άλλος από τη διάσημη γαλλική εφημερίδα Le Figaro που απλώς τους επέκτεινε την αξιοπιστία. Σε δημοσίευμά της με τίτλο «Les agriculteurs d’Europe de l’Est viktimas de l’afflux du blé ukrainien», το οποίο προσφέρεται για συνδρομητές αλλά μια περίληψη μπορεί να διαβαστεί εδώ, οι αγρότες της Ανατολικής Ευρώπης παραπονέθηκαν για την εισροή ουκρανικών σιτηρών.
 
Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι χώρες της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας έχουν επηρεαστεί περισσότερο από αυτήν την εξέλιξη, γεγονός που τις ανάγκασε να πουλήσουν το σιτάρι τους με έκπτωση περίπου 33% για να ανταγωνιστούν. Σε απάντηση, η έκθεση ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σχέδια τον περασμένο μήνα να παράσχει οικονομική στήριξη σε αυτούς τους αγρότες, αλλά το θέμα είναι πως δεν θα χρειαζόταν να το κάνουν εξαρχής εάν τα ουκρανικά σιτηρά πήγαιναν στον Παγκόσμιο Νότο όπως ορίζει η σχετική συμφωνία για τη διευκόλυνση των προβλεπόμενων εξαγωγών της.

Η εισροή ουκρανικών σιτηρών στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης αποκαλύπτει την πλάνη αυτής της προαναφερθείσας συμφωνίας, η οποία είδε τη Δύση να εκτρέπει σκόπιμα τα αγροτικά προϊόντα του Κιέβου σε κράτη εντός της «σφαίρας επιρροής» της. Ο Διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού για την Αφρική επιβεβαίωσε τον περασμένο Δεκέμβριο πως «το μεγαλύτερο μέρος των σιτηρών που εξήχθησαν από τα ουκρανικά λιμάνια στο πλαίσιο της «συμφωνίας σιτηρών» δεν έχει φτάσει ακόμη στην Αφρική» και αμφισβήτησε την υπόθεση ότι ο πόλεμος αντιπροσώπων ΝΑΤΟ-Ρωσίας ήταν η πηγή αυτής της κρίσης.

Αν και αναγνώρισε πως οι μονομερείς κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας επιδείνωσαν τα προβλήματα των αναπτυσσόμενων χωρών να εξασφαλίσουν επαρκή γεωργικά προϊόντα για να καλύψουν τις ανάγκες τους, αυτός ο αξιωματούχος επεσήμανε τον COVID, τις προϋπάρχουσες αφρικανικές κρίσεις και την κλιματική αλλαγή ως πιο άμεσους παράγοντες. Η διορατικότητά του και αυτό που αποκαλύφθηκε στην τελευταία αναφορά της Figaro είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε κατά νου, καθώς δυσφημούν τους ψευδείς ισχυρισμούς για τον πόλεμο πληροφοριών που υποστηρίζουν ότι η Ρωσία είναι καθαρά υπεύθυνη για αυτό.

Στην πραγματικότητα, η Μόσχα δεν κρατά όμηρους τις αφρικανικές εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας, όπως ισχυρίστηκαν τα MSM τον περασμένο χρόνο, αφού στην πραγματικότητα το Κίεβο και οι δυτικοί προστάτες του είναι υπεύθυνοι που δεν έφτασαν σε αυτές τις χώρες. Θα προτιμούσαν τα αγροτικά προϊόντα αυτής της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας να ενισχύσουν την ήδη τεράστια προσφορά τροφίμων της ΕΕ εις βάρος των ντόπιων αγροτών παρά να αμβλύνουν την επισιτιστική κρίση της Αφρικής, της οποίας τα βασικά αίτια προηγούνται του πολέμου αντιπροσώπων ΝΑΤΟ-Ρωσίας, παρόλο που επιδεινώθηκε από αυτόν.

Ως εκ τούτου, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι η συμφωνία σιτηρών του Κιέβου για τον Παγκόσμιο Νότο ήταν απλώς ένα τέχνασμα για τη χειραγώγηση των αντιλήψεων για τη Ρωσία, ταυτόχρονα με την περαιτέρω αύξηση των αποθεμάτων τροφίμων της Δύσης. Υποσχέθηκαν στις αναπτυσσόμενες χώρες γεωργικά προϊόντα που ούτε η Ουκρανία ούτε οι προστάτες της σκόπευαν ποτέ να τους δώσουν. Αυτό αποκαλύπτει πως το κόλπο τους ήταν ρατσιστικό μέχρι το μεδούλι, καθώς εκμεταλλεύτηκε τα βάσανα των Αφρικανών για να δημιουργήσει το κάλυμμα για το Κίεβο να εξάγει κρυφά την πλειονότητα των τροφίμων του στην ΕΕ με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail