Η Ιαπωνία εκδηλώνει ενδιαφέρον για το τουρκικό drone Bayraktar

«Θα ικανοποιήσουμε ευχαρίστως την ανάγκη της Ιαπωνίας για drones», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο πέρυσι, κατά την επίσκεψή του εκεί για την κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Το Σάββατο, ο Ιάπωνας πρέσβης στην Τουρκία επισκέφθηκε τα εργοστάσια της τουρκικής εταιρείας Baykar, η οποία παράγει drones “Bayraktar”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία ανακοίνωσε πέρυσι πως χώρες της Ασίας είχαν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar, η οποία προμήθευσε αρκετές χώρες με όπλα μετά τις επιτυχίες της στο πεδίο της μάχης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε τότε σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο, «Πολλές ασιατικές χώρες, ιδιαίτερα η Μαλαισία και η Ινδονησία, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Υπογράφονται συμφωνίες».

«Θα ανταποκριθούμε ευχαρίστως στην ανάγκη της Ιαπωνίας για drones», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του εκεί για να παραστεί στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail