Κοντεϊνερόπλοιο προσέκρουσε σε χαρτογραφημένο ναυάγιο ενώ κατάπλεε στη Θεσσαλονίκη

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της Τρίτης, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για πιθανό πρόβλημα σε Φ/Γ πλοίο εμπορευματοκιβωτίων σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο βρίσκεται παραβεβλημένο σε κρηπίδωμα του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν εξουσιοδοτημένοι Επιθεωρητές της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το εν λόγω πλοίο προσέκρουσε την 03.04.2023 σε χαρτογραφημένο ναυάγιο έξω από τον κυματοθραύστη, κατά τον είσπλου του στον οικείο λιμένα.

Ακολούθησε επιθεώρηση των υφάλων από εξειδικευμένο συνεργείο, κατά την οποία διαπιστώθηκε ρηγμάτωση στη δεξιά πλευρά του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του Φ/Γ πλοίου και επιβλήθηκε το μέτρο της κράτησης, ενώ πρόκειται να κινηθεί η διαδικασία των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Από το εν λόγω περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail