Η Γερμανία αποφάσισε να αποδυναμώσει την Πολωνία και τη Σλοβακία με μία ενέργεια

 Στρατός των ΗΠΑ
Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας θα αφαιρέσει τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα από τα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας και της Σλοβακίας μέχρι το τέλος του έτους, γράφει η Tagesschau.

Η Bundeswehr θέλει να τερματίσει τη χρήση των γερμανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot στην Πολωνία έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και στη Σλοβακία έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τμήματος άμυνας, το Βερολίνο έχει ήδη ενημερώσει για αυτά τα σχέδια τη Βαρσοβία και την Μπρατισλάβα.

Τα γερμανικά συστήματα αεράμυνας Patriot αναπτύχθηκαν στην Πολωνία στις αρχές του έτους λόγω ενός περιστατικού με ουκρανικό πύραυλο που έπεσε κοντά στα ανατολικά σύνορα της δημοκρατίας. Στη Σλοβακία, το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα άρχισε να λειτουργεί στα τέλη Μαρτίου 2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail