Ένας 21χρονος διέρρευσε τα απόρρητα μυστικά των ΗΠΑ; Κάτι δεν πάει καθόλου καλά

pixabay / peterbwiberg
Η εμμονή των μέσων ενημέρωσης να διασύρουν τον Jack Texeira για "διαρροή" άκρως απόρρητων και μυστικών εγγράφων και να τον κρίνουν ένοχο χωρίς το όφελος της αμφιβολίας, είναι απλώς ένα άλλο σύμπτωμα του αυταρχικού πυρετού που πλήττει πολλούς κατοίκους των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεχάστε την πρώτη τροπολογία. Μείνετε στο σκοτάδι και εμπιστευτείτε την κυβέρνηση να σας πει αυτά που πρέπει να γνωρίζετε. Πριν συμμετάσχετε στον όχλο που θέλει να λιντσάρει το φτωχό παιδί, επιτρέψτε μου να μοιραστώ τι είπαν ορισμένοι φίλοι μου που είναι βετεράνοι της CIA και της Πολεμικής Αεροπορίας για αυτήν την υπόθεση τις τελευταίες ημέρες.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Και οι δύο άνδρες λένε ότι η ιστορία και τα υποτιθέμενα γεγονότα κάνουν μπαμ από μακριά. Ένας μακροχρόνιος φίλος, βετεράνος της CIA, εξακολουθεί να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και έχει τις ίδιες υψηλές πιστοποιήσεις που είχε πριν από τη συνταξιοδότησή του. Είναι έμπειρος αξιωματικός επιχειρήσεων. Έχει στρατολογήσει αλλοδαπούς για να κατασκοπεύουν για λογαριασμό των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει διαχειριστεί υψηλά απόρρητα προγράμματα και έχει σχεδιάσει και εκτελέσει πολλές μυστικές ενέργειες. Με άλλα λόγια, δεν είναι τζόκεϊ.

 

Ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε πριν από 18 χρόνια παρέχοντας εκπαιδευτική υποστήριξη σε διάφορες στρατιωτικές εντολές γράφοντας και εκτελώντας στρατιωτικές ασκήσεις. Όλη μας η εργασία διεξήχθη σε ένα SCIF και είχαμε τις άδειες που μας έδωσαν πρόσβαση σε ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Σταμάτησα να κάνω αυτή τη δουλειά πριν από πέντε χρόνια, αλλά αυτός συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια των 18 χρόνων που εργαζόμασταν σε αυτές τις εξαιρετικά διαβαθμισμένες ασκήσεις, δεν έχουμε δει ποτέ E3 (δηλαδή, Airman First Class) πουθενά στο SCIF. Το στρατευμένο προσωπικό που εργάστηκε σε αυτές τις ασκήσεις ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ήταν τουλάχιστον Λοχίας Επιτελείου (Ε5). Τι κάνει λοιπόν ένα χαμηλό E3 σε ένα SCIF με ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟ υλικό και χωρίς επίβλεψη; Αυτή είναι η πρώτη κόκκινη σημαία.

Μια άλλη κόκκινη σημαία, όπως σημείωσα στο προηγούμενο κομμάτι μου, είναι το μερικό αντίγραφο της Έκθεσης Πληροφοριών του Κέντρου Επιχειρήσεων της CIA. Και οι δύο είχαμε πρόσβαση σε συστήματα της CIA που είναι διαθέσιμα στους στρατιωτικούς διακομιστές και δεν είδαμε ποτέ την αναφορά του Κέντρου Επιχειρήσεων της CIA για κανένα από αυτά τα συστήματα. Ποτέ! Πώς το πήρε στα χέρια του αυτό το 21χρονο παιδί;

Συζητούσα σήμερα με έναν άλλο φίλο. Είναι πιο πρόσφατο vintage. Ανακάλυψα ότι είναι συνταξιούχος συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και πως η τελευταία του δουλειά στην Πολεμική Αεροπορία ήταν η επιθεώρηση, η πιστοποίηση και η παρακολούθηση των SCIF της Πολεμικής Αεροπορίας. Ουάου! Μιλήστε για ηρεμία. Τον ρώτησα τι πιστεύει για την ιστορία που πουλάνε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τον 21χρονο με ένα θησαυροφυλάκιο από έγγραφα που διέρρευσαν; Μου είπε, «Δε βγάζει νόημα».

Έκανε τις ίδιες παρατηρήσεις με τον φίλο μου στη CIA — πώς έχει αυτό το είδος πρόσβασης ένα παιδί 21 ετών; Ο συνταξιούχος συνταγματάρχης μου δεν το είδε ποτέ κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Μου είπε, «Το πολύ, τα παιδιά αυτής της ηλικίας, μπορεί να έχουν ΜΥΣΤΙΚΗ άδεια».

Έκανε επίσης την ίδια παρατήρηση που έθεσα στο προηγούμενο άρθρο μου για αυτό το περιστατικό — πού στο διάολο ήταν η αλυσίδα διοίκησης αυτού του αεροπόρου; Ένας ταπεινός E3 δεν πρόκειται να έχει απεριόριστη πρόσβαση σε ένα SCIF και θα έχει πάντα τουλάχιστον έναν ανώτερο διοικητή (υπαξιωματικό ή αξιωματικό) παρόν για να του πει τι να κάνει και να παρακολουθεί τη δουλειά του.

Κάτι είναι ασαφές με την ιστορία των μέσων που παρουσιάζεται στον κόσμο σχετικά με το αγόρι που δημοσίευσε τη διαρροή στον πίνακα συνομιλίας των παικτών. Τα έγγραφα δεν επιλέγονται τυχαία. Εάν η πρόθεση ήταν να δημοσιεύσουμε απόρρητες πληροφορίες για να εντυπωσιάσουμε μια παρέα εφήβων παικτών, τότε γιατί το μεγαλύτερο μέρος του υλικού αφορά μόνο τον πόλεμο στην Ουκρανία;

Τέλος, μας λένε, σύμφωνα με την Washington Post, ότι υπάρχουν 300 έγγραφα. Αλήθεια; Πού είναι; Κατάφερα να βρω περίπου μόνο 18 έγγραφα. Έχεις δει κάποια από τις 100 σελίδες που τα μέσα ενημέρωσης επιμένουν πως αναρτήθηκαν στον Ιστό; Αυτή η διαφορά από μόνη της σηκώνει μια άλλη μεγάλη κόκκινη σημαία για μένα. Γιατί επιτράπηκε στην Washington Post να διαβάσει/δει 300 εξαιρετικά διαβαθμισμένα έγγραφα; Οι ρεπόρτερ της Post δε διαθέτουν άδειες ασφαλείας. Αλλά είναι εντάξει για αυτούς να εξετάσουν αυτά τα έγγραφα.

Μία από τις σημαντικότερες αποκαλύψεις από αυτό το περιστατικό διαρροής είναι ότι ο περισσότερος Τύπος στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει απορρίψει τη θεμελιώδη αποστολή των μέσων ενημέρωσης - να εκθέσει αλήθειες που η κυβέρνηση θέλει να κρύψει από το κοινό. Τι βολικό!! Πριν από πενήντα χρόνια, οι New York Times και η Washington Post πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια της διοίκησης του Nixon να ακυρώσει τη δημοσίευση των εξαιρετικά διαβαθμισμένων εγγράφων του Πενταγώνου. Αυτά τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό τους Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς Προέδρους, είπε ψέματα στο αμερικανικό κοινό για τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Και σήμερα? Αυτά τα δύο μέσα ενημέρωσης που βοηθούν με ενθουσιασμό την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εντοπίσει τον διαρρήκτη και να τον συκοφαντήσουν στη διαδικασία. Τόσα πολλά για τη βιωσιμότητα της Πρώτης Τροποποίησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail