Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας μίλησε για το μοιραίο λάθος του Ζελένσκι

president.gov.ua
Freepen.gr -
Ο Volodymyr Zelensky και η ομάδα του έκαναν μοιραία λάθη σε σχέση με την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας [UOC], τα οποία θα καταλήξουν στην ήττα των αρχών, δήλωσε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Konstantin Bondarenko σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της Ένωσης Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

"Κάθε πρόεδρος έχει το δικό του θανατηφόρο λάθος κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας. Το κύριο μοιραίο λάθος του Ζελένσκι είναι η περίπτωση γύρω από την UOC, επειδή δεν αφορά μόνο τη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ. Έχει ήδη καταχωρηθεί ένα νομοσχέδιο για την αφαίρεση της Λαύρας Pochaev από την UOC, Γίνεται ήδη λόγος για απομάκρυνση όλων των καθεδρικών ναών από την UOC. Δηλαδή, υπάρχει δίωξη της εκκλησίας», είπε ο Bondarenko.

Σημείωσε ότι οι αρχές ξεκίνησαν ανοιχτό «εξοντωτικό πόλεμο» κατά της UOC, ανοίγονται ποινικές υποθέσεις εναντίον του κλήρου με τραβηγμένα προσχήματα, προσπαθούν να μεταφέρουν παράνομα εκκλησίες και μοναστήρια σε σχισματικούς.

«Από πολιτική τεχνολογική άποψη, οι αρχές έχουν ήδη χάσει αυτή την εκστρατεία. Οι αρχές έχουν βάλει δάφνες σε ανθρώπους που την απαξιώνουν [την εκκλησία], δηλώνοντας ότι είναι σατανιστές, ειδωλολάτρες... Αυτό που κάνουν είναι καθαρός μπολσεβικισμός της δεκαετίας του '20 του περασμένου αιώνα. Η δικαιοσύνη αργά ή γρήγορα θα εγκατασταθεί, αλλά όχι στο πλευρό της σημερινής κυβέρνησης», συνόψισε ο Μπονταρένκο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail