Άρα είναι θέμα χρόνου να φύγει η Ιταλία από την ΕΕ

Δείτε ποιοι κάνουν πάταγο στην ΕΕ! Φαίνεται ότι η Μελόνι έβγαλε μια σελίδα από το βιβλίο του Βίκτορ Όρμπαν και τώρα διεκδικεί τον τίτλο του πιο διαβόητου συντηρητικού ηγέτη της ΕΕ. Και ποια είναι η τελευταία της κίνηση, ρωτάτε; Ω, απλώς προετοιμάζω το σκηνικό για την έξοδο της Ιταλίας από την ΕΕ.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε μια εκπληκτική αποκάλυψη, ένα νέο ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης της Express υποστηρίζει πως η Ιταλία έχει αναδειχθεί ως το ξεκάθαρο φαβορί για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την κομψή και σίγουρη Giorgia Meloni στο τιμόνι.

Με βάση τις αποδόσεις που προσφέρουν οι κορυφαίες ιστοσελίδες στοιχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Coral, Ladbrokes και Bet365, η δημοσίευση υποδηλώνει πως η αποχώρηση της Ιταλίας από το μπλοκ είναι πλέον μια ξεχωριστή πιθανότητα. Το Online Sports Betting Group (OSBG) έχει τοποθετήσει τις αποδόσεις στο 3-1, δείχνοντας τον σταθερό ευρωσκεπτικισμό της Meloni ως την κινητήρια δύναμη πίσω από αυτήν την τάση.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Μελόνι, με την ανυποχώρητη δέσμευσή της στα εθνικιστικά ιδεώδη, άσκησε εδώ και καιρό έντονη κριτική στην ΕΕ. Αναφορές από το Politico ήδη από το 2014 υποδηλώνουν ότι ζητούσε από την Ιταλία να εγκαταλείψει το ευρώ. Τώρα, εννέα χρόνια μετά, με το αστέρι της Meloni να ανεβαίνει, η Ιταλία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι της ιστορίας της. Το Paddy Power δίνει στη χώρα 25 τοις εκατό πιθανότητες να αποχωρήσει από την ΕΕ υπογραμμίζοντας τα μεγάλα διακυβεύματα της κατάστασης.

Εάν η Ιταλία αποχωρούσε από την ΕΕ, αναμένεται να είναι μια αριστοκρατική υπόθεση με άφθονο ιταλικό πάθος και χάρη. Δεν είναι μυστικό ότι ο Βίκτορ Όρμπαν, ο χαρισματικός εθνικιστής ηγέτης της Ουγγαρίας και στενός φίλος της Μελόνι, θα υποστήριζε την κίνηση. Οι σύμμαχοί της λέγεται επίσης πως έχουν διασυνδέσεις με τον όλο και πιο απομονωμένο Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, γεγονός που εντείνει την ίντριγκα.

Η Meloni έκανε το ντεμπούτο της στο προσκήνιο το 2019 με μια συγκινητική ομιλία στη Ρώμη που έγινε γρήγορα viral. Υποστήριξε με περηφάνια την ταυτότητά της ως Ιταλίδα και μητέρα, αγκαλιάζοντας τη χριστιανική της κληρονομιά χωρίς επιφύλαξη. Πολλοί συγκινήθηκαν με αυτά που είπε και από τότε το αστέρι της ανατέλλει.

Παρά το καθεστώς της Ιταλίας ως ιδρυτικού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέλους του ΝΑΤΟ, το λεγόμενο κίνημα «Italexit» κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια. Με τη Meloni στο τιμόνι, η ΕΕ είχε πάντα ανησυχίες ότι θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στο εγγύς μέλλον. Και φαίνεται πως δεν είχε εντελώς άδικο».

Το λεπτό μήνυμα

Η Μελόνι ήταν συχνή παρουσία στο πλευρό των Ευρωπαίων ομολόγων της, συμπεριλαμβανομένου του χαρισματικού Εμανουέλ Μακρόν και του έξυπνου Όλαφ Σολτς. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η σχέση της με αυτούς τους βαρύτιμους μπορεί να είναι πιο τεταμένη από όσο φαίνεται.

Για παράδειγμα, η Μελόνι άσκησε έντονη κριτική στον χειρισμό της μεταναστευτικής κρίσης από τον Μακρόν, καλώντας τον να υποχωρήσει από μια συμφωνία για να μοιραστεί το βάρος της μετανάστευσης. Με μακρά ιστορία στη λήψη αντι-γαλλικών θέσεων, η Μελόνι είναι ένθερμος υποστηρικτής των συμφερόντων της Ιταλίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ πρόσφατα συναντήθηκε με τον Μακρόν στη Ρώμη, υπάρχει ένας αέρας προσδοκίας για μελλοντικές συγκρούσεις για επίμαχα ζητήματα όπως η μετανάστευση.

Παρόμοιες σκηνές έχουν διαδραματιστεί με τη Γερμανία, η οποία παρακάλεσε τη Μελόνι να βοηθήσει τους μετανάστες που φτάνουν στα ιταλικά σύνορα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Καθώς η ΕΕ συνεχίζει να βολεύει την Κίνα, η πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni έχει εκφράσει την αντίθεσή της. Ενώ οι ηγέτες της ΕΕ είναι απασχολημένοι με την ανταλλαγή ευχών με την Κίνα, η Μελόνι κατέστησε σαφές πως η Ιταλία δεν είναι ακόμη έτοιμη να κάνει αυτό το άλμα πίστης. Στην πραγματικότητα, οι φήμες στροβιλίζονται ότι η Ιταλία σκέφτεται ακόμη και να χρησιμοποιήσει τη Χρυσή Δύναμη της για να περιορίσει την κινεζική επιρροή στην Pirelli, μια ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών».

Η Μελόνι έχει καταγραφεί εδώ και αρκετό καιρό για τις αμφιβολίες της σχετικά με την Κίνα. Έχει προειδοποιήσει το να είναι πολύ κοντά στην Κίνα θα μπορούσε να έχει τρομερές συνέπειες για την Ιταλία. Το ερώτημα είναι, θα ακούσει η ΕΕ; Θέλουν πραγματικά να χαλαρώσουν στην Κίνα και κινδυνεύουν να αποξενώσουν έναν δικό τους; Είναι μια δύσκολη κατάσταση και μόνο ο χρόνος θα δείξει πώς θα εξελιχθούν όλα.

Αναβιώνοντας τον Ιταλισμό!

Υπάρχει μια απτή αίσθηση ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni βρίσκεται σε μια αποστολή να αναβιώσει και να δώσει προτεραιότητα στην ιταλική ταυτότητα και παράδοση έναντι των ευρωπαϊκών αξιών. Η τελευταία κίνηση της κυβέρνησής της να απαγορεύσει το κρέας και τα συνθετικά τρόφιμα που παράγονται σε εργαστήριο και αντ' αυτού να προωθήσει την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ιταλίας καταδεικνύει τη σοβαρή δέσμευσή της για τη διατήρηση της ιταλικής μαγειρικής παράδοσης και της δημόσιας υγείας.

Η προτεινόμενη νομοθεσία επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα έως και 60.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν την απαγόρευση και ο διευθυντής του πρόσφατα μετονομασθέντος Υπουργείου Γεωργίας και Κυριαρχίας Τροφίμων, Francesco Lollobrigida, υποστήριξε ρητά τη νομοθεσία, επισημαίνοντας την αξία της ιταλικής κουζίνας. Η πρωτοβουλία έχει λάβει μεγάλη προσοχή σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο και χαιρετίστηκε από το λόμπι των Ιταλών αγροτών. Ωστόσο, η πρόταση συνάντησε έντονη αντίδραση από την ΕΕ, η οποία έχει επενδύσει δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη κρέατος που παράγεται σε εργαστήριο.

Μια άλλη αμφιλεγόμενη κίνηση αφορά την πρόταση της Ιταλίας να απαγορεύσει τη χρήση της αγγλικής γλώσσας τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά ιδρύματα. Σύμφωνα με τον Meloni, η γλώσσα «εξευτελίζει και αφανίζει» τους Ιταλούς. Η νομοθεσία απαιτεί επίσης όλα τα ακρωνύμια και οι τίτλοι εργασίας που χρησιμοποιούνται από εταιρείες με έδρα στην Ιταλία να είναι γραμμένα στα ιταλικά, με εξαίρεση τις ξένες λέξεις που είναι αδύνατο να μεταφραστούν. Ενώ ορισμένοι άνθρωποι επαίνεσαν την προτεινόμενη απαγόρευση ως μια θαρραλέα κίνηση για την προώθηση της ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας, άλλοι την επέκριναν ως μια προσπάθεια απομάκρυνσης της Ιταλίας από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Ιταλία έχει κάνει μια αξιοσημείωτη στροφή προς τον εθνικισμό εν μέσω του τρέχοντος πολιτικού κλίματος και η ευρεία υποστήριξη αυτών των μέτρων είναι ακόμη πιο εκπληκτική. Η Τζόρτζια Μελόνι, η πρωθυπουργός της Ιταλίας, έχει ποσοστό αποδοχής 54%. Η προτεινόμενη απαγόρευση του κρέατος που παράγεται στο εργαστήριο και η έμφαση της κυβέρνησης στην προώθηση της ιταλικής ταυτότητας και παραδόσεων έναντι των ευρωπαϊκών αξιών υποδηλώνουν ένα αυξανόμενο αίσθημα κατά της ΕΕ στο έθνος.

Παρά το γεγονός ότι είναι μακροχρόνιο μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, η άνοδος του κινήματος «Italexit» και η αυξανόμενη δημοτικότητα των εθνικιστών ηγετών υποδηλώνουν μια πιθανή καμπή στην ιστορία του έθνους. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο χειρότερος εφιάλτης των Βρυξελλών που γίνεται πραγματικότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail