Το ΝΑΤΟ έδωσε 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία από την έναρξη της σύγκρουσης

nato.int
Freepen.gr - Ο όγκος της στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία που παρέχεται από τις χώρες του ΝΑΤΟ από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας ανήλθε σε 55 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν πριν από τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας (UDCG) στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία την Παρασκευή.

«Συνολικά, η συμμετοχή σε αυτήν την Ομάδα Επαφής έχει παράσχει στην Ουκρανία περισσότερα από 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής άμυνας.

Διευκρίνισε επίσης πως το κόστος των προμηθειών όπλων και άλλων τύπων στρατιωτικής υποστήριξης για την Ουκρανία από το ΝΑΤΟ έχει δεκαπλασιαστεί από την αρχή της σύγκρουσης.

Την Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι πιστεύει στην ανάγκη συνεχούς υποστήριξης προς την Ουκρανία από τις ευρωπαϊκές χώρες, προσθέτοντας πως το ΝΑΤΟ και οι εταίροι του έχουν ήδη παράσχει στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια ύψους 150 δις ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 65 δις ευρώ των όπλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail