Η Ουκρανία και η κατάρα του Zbigniew Brzezinski

Kurt Nimmo / Παρουσίαση Freepen.gr

Εδώ είναι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Δε θυμάμαι αυτό το επίπεδο καταγγελίας και καταδίκης από την πλευρά των αξιωματούχων του ΟΗΕ όταν ο Τζορτζ Μπους εισέβαλε στο Ιράκ και σκότωσε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Υπήρξε κριτική, με πιο εμφανή τον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Είχε πει πως η εισβολή των νεοσυντηρητικών παραβίασε τον Χάρτη του ΟΗΕ. Ο Κόφι είπε ότι ήταν παράνομη.

Δεν προέκυψε τίποτα από αυτό, φυσικά. Υπάρχουν κανόνες και «βασίζονται» σε ό,τι υπαγορεύουν οι κυβερνώντες, και οι κανόνες που υπαγορεύουν τότε και τώρα η USG, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορεί να πράξει όπως θέλει, χωρίς να διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο επιβολέα μιας αυταρχικής ιδεολογίας.

Το διπλό πρότυπο είναι ξεκάθαρο σαν μέρα. Η USG μπορεί, χωρίς φόβο για επιπτώσεις, και υπό την κάλυψη ψευδών προσχημάτων και κατασκευασμένων ψεμάτων, να εισβάλει σε άλλη κομητεία, να σκοτώσει χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια πολίτες του και να ισχυριστεί ότι προωθεί τη «δημοκρατία».

Ακόμα κι αν αποκαλυφθεί πως ένας πόλεμος βασίζεται εξ ολοκλήρου σε ψέματα και κατασκευές, όπως προφανώς ήταν ο πόλεμος στο Ιράκ, οι δράστες, οι νεοσυντηρητικοί σε αυτήν την περίπτωση, όχι μόνο διαφεύγουν της ενοχής, αλλά τους επιτρέπεται να υποχωρήσουν σε δεξαμενές σκέψης και εταιρείες μέσων ενημέρωσης. Είναι περίεργο που επιστρέφουν στην κυβέρνηση —ή δεν έφυγαν ποτέ εξαρχής— και τώρα υπαγορεύουν και πάλι την εξωτερική πολιτική;

Οι νεοσυντηρητικοί είναι το κατεστημένο της εξωτερικής πολιτικής, δεν πειράζει για ποια από τις δύο μονοκομματικές παρατάξεις μπορεί να μιλάμε. Κατά τη διάρκεια του Μπους ΙΙ, ο Dick Cheney είχε τη δυνατότητα να οδηγήσει το νεοσυντηρητικό όνειρο της εξωτερικής πολιτικής, ή μάλλον τον εφιάλτη, και να επιβλέπει την εκτεταμένη καταστροφή σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Εκείνη την εποχή, οι νεοσυντηρητικοί θεωρούνταν ρεπουμπλικανικό πράγμα. Ωστόσο, οι πρώτοι νεοσυντηρητικοί ήταν Δημοκρατικοί απογοητευμένοι από το κίνημα της ειρήνης και την αντίθεση στον πόλεμο του Βιετνάμ, επιπλέον της αντιπάθειας για τις πολιτιστικές αξίες που διαμορφώθηκαν στην Αμερική της δεκαετίας του 1960.

Για τους νεοσυντηρητικούς, η παράταξη των Δημοκρατικών είναι ένα φυσικό σπίτι, κυρίως λόγω του ανανεωμένου ενδιαφέροντός της για μια πολεμική εξωτερική πολιτική, κυρίως υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα και την Υπουργό Εξωτερικών του, Χίλαρι Κλίντον. «Αν μη τι άλλο, για την εξωτερική πολιτική», γράψτε Μάρσαλ Άουερμπαχ και Τζέιμς Κάρντεν, οι Δημοκρατικοί έχουν κινηθεί προς τα δεξιά τα τελευταία χρόνια, έχοντας πέσει όχι μόνο στο ξόρκι του «Russiagate», αλλά και όλο και περισσότερο κάτω από την επιρροή νεοσυντηρητικών και άλλων πρώην αξιωματούχων του Μπους… Οι Δημοκρατικοί έχουν επίσης επιδείξει μια μάλλον ύπτια υποταγή όσον αφορά την κοινότητα πληροφοριών της χώρας, παρά πολλά καλά τεκμηριωμένα ψέματα ή μισές αλήθειες που θα δικαιολογούσαν, τουλάχιστον, κάποιο σκεπτικισμό σχετικά με τους ισχυρισμούς ή τα κίνητρά τους.

Το «δημοκρατικό κατεστημένο αποκατέστησε τους νεοσυντηρητικούς», γράφει ο Ομάρ Χασάν,
...τα νεοσυντηρητικά υποστήριξαν ευσυνείδητα τον Μπάιντεν εναντίον του Τραμπ. Και ο εκλεγμένος πρόεδρος γεμίζει την κυβέρνησή του με μιλιταριστικές αμυχές. Για παράδειγμα, ο Antony Blinken, ο εκλεκτός του Biden για υπουργός Εξωτερικών, ήταν υποστηρικτής της εισβολής στο Ιράκ. Ο Τζέικ Σάλιβαν διορίστηκε σύμβουλος εθνικής ασφάλειας μετά από χρόνια στο διοικητικό συμβούλιο της δεξιάς δεξαμενής σκέψης Alliance for Securing Democracy.

Ο Έλον Μασκ, ξαφνικά ένας γεωπολιτικός ειδικός (παρά την πολεμική του κερδοσκοπία), παραφράστηκε πρόσφατα από τον βουλευτή Γκοσάρ της Αριζόνα,

Λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό υστερικό πολιτικό κλίμα, η παρατήρηση του Γκοσάρ, για κυβερνητικό στέλεχος, είναι αρκετά εκπληκτική. Θα τον καταγγείλουν ως μάστορα του Τραμπ και ρωσικό ρομπότ παραπληροφόρησης, χωρίς να πειράζει την αλήθεια που λέγεται. 

Ονομάστε το κατάρα του Zbigniew Brzezinski, του ρωσοφοβικού Πολωνού που υπηρέτησε ως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Jimmy Carter. Η «Μεγάλη Σκακιέρα» του Μπρεζίνσκι σκιαγράφησε τα περιγράμματα της προφητευμένης πτώσης της Ρωσίας και της κατάληψης της Ευρασίας για νεοφιλελεύθερη εκμετάλλευση. 

Ο Δρ Carl Boggs  γράφει για την Global Research:

Κανείς άλλος από τον Zbigniew Brzezinski, κάποτε γκουρού της εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Jimmy Carter, παρουσίασε μια αυτοκρατορική στρατηγική που θα οδηγούσε τελικά στις πύλες της Μόσχας, στο μανιφέστο του το 1997 με τίτλο The Grand Chessboard. Ο Μπρεζίνσκι πίστευε ότι η ευγενής υπερδύναμη είχε δικαίωμα σε όποιους φυσικούς πόρους μπορούσε να έχει πρόσβαση στην Ευρασία, μια περιοχή που εκτείνεται από την Ευρώπη μέχρι τα σύνορα της Κίνας. Εδώ διαπιστώθηκε πως τα αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, ορυκτών και άλλων αποθεμάτων επισκίαζαν εκείνα που ήταν προσβάσιμα οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη. Η ίδια η Ρωσία θα ήταν ένα ειδικό βραβείο, όπως ο Wilson στον ακαθόριστο παγκόσμιο φιλελευθερισμό του ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε.

Η υποταγή της Ρωσίας, η προτεινόμενη από τους νεοσυντηρητικούς διάλυση της ένωσής της, η επιστροφή στη δεκαετία του 1990 (εκτεταμένη φτώχεια, ασθένειες, αλκοολισμός, μειωμένη διάρκεια ζωής) και η επανάληψη μιας ναζιστικής εισβολής (και του Ναπολέοντα πριν από αυτήν) έχουν γαλβανίσει το ρωσικό λαό.

Δε θα γίνει πραξικόπημα τύπου Ουκρανίας στη Μόσχα. Μένει να δούμε τι θα γίνει στην Ουκρανία. Ωστόσο, καθώς η Ρωσία θεωρεί την προδοσία του USG και των εταίρων του (Minsk I, II), την εξωφρενική πολεμική προπαγάνδα που προέρχεται κυρίως από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης της USG, την αδιάκοπη υποκίνηση της επικίνδυνης ρωσοφοβίας και κυρίως την παροχή ολοένα και πιο εξελιγμένων όπλων στους νεοναζί ψυχοπαθείς, μπορούμε εύλογα να προβλέψουμε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail