Τουρκία: ο ισλαμιστικός γάμος με παιδιά είναι εντάξει. Η καταδίκη του είναι αδίκημα

pixabay / zibik
Αυτή η δυσάρεστη ιστορία συνεχίζεται. Οι ισλαμιστές, επικαλούμενοι το χαντίθ - μια αμφίβολη πηγή των ρήσεων του Προφήτη Μωάμεθ που γράφτηκαν 200 χρόνια μετά το θάνατό του και για την οποία οι ισλαμιστές μελετητές δε συμφώνησαν ποτέ εδώ και 14 αιώνες - υπερασπίζονται τον πόθο τους για ανήλικα κορίτσια. [Εδώ είναι ένας μακρύς κατάλογος των τουρκικών ισλαμιστικών πρακτικών παιδεραστίας τα τελευταία χρόνια]

Μπουράκ Μπεκντίλ - gatestoneinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Πιο πρόσφατα, τον Νοέμβριο, η Τουρκία σοκαρίστηκε με την είδηση ​​ότι ένας εξέχων ισλαμιστής σεΐχης, ηγέτης ενός θρησκευτικού τάγματος αφοσιωμένου στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πάντρεψε την εξάχρονη κόρη του με έναν 29χρονο μαθητή. Έξι ετών! Το κορίτσι είχε εξαναγκαστεί σε σeξ και έγινε μητέρα στα 14. Διαμαρτυρήθηκε στον εισαγγελέα, αλλά οι αρχές του Ερντογάν προφανώς δεν ήθελαν να ενοχλήσουν τον σεΐχη.

Καθώς ενηλικιώθηκε, συγκέντρωσε στοιχεία κακοποίησης, τα δημοσιοποίησε και μόνο τότε η δικαστική εξουσία ανέλαβε δράση. Αρχικά το δικαστήριο αποφάσισε να δικάσει τους υπόπτους χωρίς κράτηση, αλλά κάτω από τεράστια δημόσια πίεση, το δικαστήριο κράτησε τόσο τον πατέρα όσο και τον σύζυγό της. Ο πατέρας, σε δήλωσή του, είπε πως είναι υπόλογος μόνο στον Αλλάχ, όχι σε δικαστήριο.

Στην πρώτη ακρόαση του δικαστηρίου τον Ιανουάριο, πιστοί της αίρεσης Χιρανούρ συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του δικαστηρίου «για να διαμαρτυρηθούν για τις νομικές διαδικασίες εναντίον του σεΐχη τους». Προς υπεράσπιση του πατέρα του κοριτσιού, φώναξαν, «Allah akbar [Ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος]». Στην ίδια ακρόαση, το δικαστήριο διέταξε «μυστικότητα και απαγόρευση ΜΜΕ» για μελλοντικές διαδικασίες. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 27 Φεβρουαρίου.

Η Diyanet, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, ένα γραφείο υπό την εξουσία του Ερντογάν, συγκλόνισε το έθνος για άλλη μια φορά όταν εξέδωσε μια ισλαμική φετβά (θρησκευτική άποψη) λίγο μετά τη χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας: ένα σεισμό 7,8 Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία καθώς και τη Συρία, και αυτό σκότωσε σχεδόν 50.000 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100.000.

Η σεισμική ζώνη των 10 επαρχιών αντιπροσωπεύει το ένα έκτο του πληθυσμού της Τουρκίας των 85 εκατομμυρίων.

Περισσότερες από 75 χώρες έστειλαν ομάδες και βοήθεια για την προσπάθεια διάσωσης. Η ισραηλινή ομάδα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη. Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ελλάδας, σε ένδειξη αλληλεγγύης, επισκέφθηκαν την περιοχή. Χιλιάδες μωρά και παιδιά που ανασύρθηκαν από τα ερείπια δεν έχουν πλέον οικογένειες. Περισσότερες από 300.000 τουρκικές οικογένειες έχουν υποβάλει αίτηση για υιοθεσία παιδιών χωρίς γονείς.

Σε μια τραγωδία τέτοιας κλίμακας, ποιο θα μπορούσε να είναι το πρωταρχικό μέλημα της ανώτατης θρησκευτικής αρχής της πάσχουσας χώρας; Βοηθήστε το έργο της ανακούφισης; Όχι για την Diyanet.

«Από την ισλαμική άποψη, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο στο γάμο μεταξύ του υιοθετούντος και του υιοθετημένου παιδιού». Είπε. η φετβά της Diyanet. Τι;! Αυτό φαίνεται σουρεαλιστικό, φρικτό. Όχι, φαίνεται, κατά την άποψη των Τούρκων ισλαμιστών. Η Diyanet συνέχισε:

"Αν και το Ισλάμ συνιστά "τη φροντίδα και προστασία των ορφανών παιδιών", δεν αναγνωρίζει τον θεσμό της υιοθεσίας, που έχει ορισμένες νομικές συνέπειες. Συνεπώς, η σχέση μεταξύ του υιοθετούντος και του υιοθετημένου παιδιού δε δημιουργεί εμπόδια στο γάμο, ούτε επιτρέπεται το υιοθετημένο τέκνο να είναι εγγεγραμμένο στη γενεαλογία των θετών αντί των βιολογικών γονέων τους».

Οι κοσμικοί Τούρκοι εξοργίστηκαν για άλλη μια φορά. Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο εξέχων αρθρογράφος Fatih Altaylı έγραψε:

"Καταλαβαίνουμε ότι είστε πραγματικά διεστραμμένοι, αλλά τι κάνετε σε ένα ίδρυμα όπως το Diyanet; Διεστραμμένοι. Πηγαίνετε στη βιομηχανία πoρνό"

Υπάρχει και νομικό πρόβλημα. Η φετβά έρχεται σε αντίθεση με τον τουρκικό Αστικό Κώδικα, σύμφωνα με το Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Δικηγορικού Συλλόγου της Κωνσταντινούπολης. Το άρθρο 129 του Αστικού Κώδικα απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ενός υιοθετούντος και ενός υιοθετούμενου και το άρθρο 500 παρέχει στους υιοθετούμενους το δικαίωμα της διαδοχής, ανέφερε το Κέντρο, σημειώνοντας πως οι δηλώσεις της Diyanet δεν πρέπει να είναι αντίθετες με το Σύνταγμα ή τους νόμους. Ως η ανώτατη θρησκευτική αρχή της τουρκικής κυβέρνησης υπό τον Ερντογάν, η Diyanet δίνει άδεια για μια παράνομη πράξη με το πρόσχημα του ισλαμικού νόμου: κανένα εμπόδιο για τους θετούς γονείς να παντρευτούν και να ολοκληρώσουν το γάμο με τα υιοθετημένα παιδιά που επέζησαν από το σεισμό. 
 
Στη συνέχεια επέφερε ένα χειρότερο πλήγμα: Η Diyanet υπέβαλε ποινική μήνυση κατά του Fatih Altaylı με την αιτιολογία ότι μοιράστηκε «βαριές προσβολές κατά του ιδρύματος και του προσωπικού του» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν πρέπει να κατηγορηθεί ο Altaylı για το tweet του, το μόνο λάθος του θα πρέπει να είναι πως δεν προσέβαλε αρκετά ένα παιδεραστικό θρησκευτικό ίδρυμα.
 
Οχι μόνο αυτό. Η εστίαση του Ερντογάν δεν είναι στην προσπάθεια ανακούφισης ή στην εθνική αγωνία. Η τουρκική υπηρεσία επιτήρησης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, RTUK, ανέστειλε τους τηλεοπτικούς σταθμούς Halk TV, KRT και Tele1, για τρεις ημέρες και επέβαλε πρόστιμο σε έναν άλλο, τον Fox TV, με την αιτιολογία ότι «η κάλυψη του σεισμού ασκούσε άδικα κριτική στην κυβέρνηση».
 
Οι γενικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για αυτή την άνοιξη. Ο τουρκικός λαός και το ΝΑΤΟ αξίζουν καλύτερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail